Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИБОРЧИХ ПРАВ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 19.02.2021 09:16
Кількість переглядів: 354

В 2020 році була проведена ефективна робота щодо забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб і мобільних всередині країни громадян. Сто тисяч громадян змінили виборчу адресу та змогли проголосувати на місцевих виборах в тих громадах, в яких вони фактично проживають. 

На сьогоднішній день важливим залишається подальше інформування виборців про зміни, які відбулися у законодавстві та нові можливості, які забезпечує держава.

 

ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» разом з партнерами підготувала три відео в якості соціальної реклами для підвищення рівня обізнаності громадян про процедуру зміни виборчої адреси:

 

  1. Відео “Зміни виборчу адресу та голосуй в тій громаді, де проживаєш” - інформує глядачів про процедуру зміни виборчої адреси. Відео містить субтитри та переклад українською жестовою мовою. 
  2. Відео “Історія Олександра, трудового мігранта, про відновлене виборче право” - інформує глядачів на конкретному прикладі про алгоритм дій подачі документів через візит до відділу ведення Державного реєстру виборців, результатом якого є участь у виборах в новій громаді. Відеоролик демонструє важливість своєчасного звернення для реалізації виборчого права. Матеріал містить субтитри.
  3. Відео “Історія Анастасії, переселенки, про відновлене виборче право” - інформує глядачів на конкретному прикладі про алгоритм дій при подачі документів через особистий кабінет виборця на сайті Державного реєстру виборців. Після зміни виборчої адреси онлайн в липні, Анастасія приходить на виборчу дільницю 25 жовтня в своїй новій громаді. Відеоролик демонструє важливість відновленого виборчого права. Матеріал містить субтитри.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.