Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

В громаді вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 14:54
Кількість переглядів: 613

Сьогодні, 15 лютого, наша громада вшановує учасників бойових дій на території інших держав.

Ця дата вибрана не випадково: 15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок. Серед них і наші земляки.

Окрім афганської, за часів СРСР, українські військові брали участь і в інших локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав - вони виконували інтернаціональний обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку на острові Куба та в інших «гарячих» точках.

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 44 тис. військовослужбовців.

Від самого початку війни на сході України тисячі ветеранів, насамперед «афганців», виступили на захист рідної землі. Нині вони проходять службу у складі Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, СБУ та інших силових підрозділах.

Цього дня, в міському Будинку культури, відбувся  урочистий захід з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. До присутніх звернувся перший заступник Радомишльського міського голови  Олег Соболевський. Він наголосив, що сьогодні ми вшановуємо мужність наших земляків, співвітчизників, які, будучи вірними військовій присязі, брали участь у локальних війнах і збройних конфліктах, що точилися на території багатьох іноземних держав та нагородив присутніх ветеранів Почесними грамотами за їх активну життєву позицію. Також перший заступник міського голови вручив Почесні грамоти від народного депутата України Андрія Пузійчука.

Працівники  міського Будинку культури та учасники танцювальної студії «Силует» подарували присутнім художні номери.

У часи випробувань для нашої країни, ветерани військових конфліктів не стоять осторонь, активно  беруть участь в житті громади та країни, і сьогодні вони боронять суверенітет на сході України.

 Перед урочистостями учасники бойових дій на території інших країн поклали своїм побратимам квіти до пам’ятного знаку на Меморіалі Слави.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних