Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

СТАРТОВА ЗУСТРІЧ ПО ГРАНТОВОМУ ПРОЄКТУ З МОДЕРНІЗАЦІЇ ВУЛИЧНОГО ОСВІТЛЕННЯ

Дата: 28.01.2021 16:37
Кількість переглядів: 893

СТАРТОВА ЗУСТРІЧ ПО ГРАНТОВОМУ ПРОЄКТУ З МОДЕРНІЗАЦІЇ ВУЛИЧНОГО ОСВІТЛЕННЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 січня 2021 року у залі засідань Радомишльської міської ради відбулася перша стартова зустріч по грантовому проєкту «Реконструкція та модернізація вуличного освітлення м. Радомишль Житомирської області» за участі представників НЕФКО та консалтингової компанії ГАРДЕ (партнер та консультант НЕФКО в Україні).

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року  громаді вдалося отримати грант в розмірі 360 тис євро на реконструкцію та модернізацію вуличного освітлення м. Радомишль. Це один із наймасштабніший міжнародних проєктів, який буде реалізовувати Радомишльська громада у 2021 році за участі Європейського Союзу та Північної екологічної фінансової корпорації – НЕФКО.

З вступним словом до учасників зустрічі звернувся міський голова Володимир Тетерський: «Цей проект є надважливим для громади, оскільки дозволить забезпечити необхідний якісний та енергоефективний рівень освітленості вулиць, створити комфортні умови проживання для мешканців громади. Але саме головне - заміна 953 світильників на 30 вулицях міста на більш сучасні дасть можливість досягти значної економії електроенергії, а це, враховуючи тенденцію до збільшення цін на неї, є доволі відчутною економією бюджету. Сподіваємося, що реалізація грантового проєкту стане основою для плідної співпраці між НЕФКО, ГАРДЕ, та нашою громадою. А ми, в свою чергу, обіцяємо докласти для цього максимум зусиль».

На зустрічі були присутні всі члени групи реалізації проєкту від громади, яку очолює Олег Соболевський, перший заступник міського голови. Консалтингову компанію ГАРДЕ представляв Володимир Дебой (керівник команди консультантів) та Анастасія Долежал (місцевий координатор проєкту). ГАРДЕ співпрацює з міжнародною організацією НЕФКО з 2010 року та має досвід з реалізації більш ніж 70 проєктів з освітлення та термосанації по всій Україні. Також до зустрічі в онлайн форматі долучилися представники НЕФКО, які детально розповіли про процедури, особливості та етапи проекту. Наступними кроками є розробка плану закупівель, тендерних документів та проведення закупівель за міжнародними правилами.

«НЕФКО співпрацює з Україною з 2010 року. За цей період вдалося профінансувати більш ніж 200 проєктів у державному та приватному секторах на кредитно-грантовій основі. Отримати 100 % грант, як це вдалося Радомишльській громаді – це справжній успіх! Серед великої кількості ОТГ України для грантової програми Європейського Союзу було відібрано тільки 7, у тому числі Радомишльська ОТГ. Це буде перший муніципальний проєкт у сфері енергоефективності. Хочу висловити подяку Європейському Союзу за підтримку реформи децентралізації в Україні, підтримку розвитку громад. Дякую міському голові Володимиру Тетерському за плідну співпрацю, сприяння та підтримку». – зазначив Володимир Дебой, керівник команди консультанта.

Попереду чекає тривалий і кропіткий процес впровадження проекту, але головний результат цієї праці – розвиток нашої громади, а це в свою чергу – добробут та комфорт всіх жителів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.