Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Про дитяче відділення Радомишльської лікарні. Відповідь дописувачам соцмереж

Дата: 27.01.2021 10:17
Кількість переглядів: 3832

Фото без описуСоціальними мережами шириться інформація про те, що міською радою ініціюється  закриття дитячого відділення Радомишльської лікарні.  На жаль, не маючи достовірної інформації,  автори постів доносять її до своїх читачів у власній інтепретації, маніпулюючи при цьому їх думкою і почуттями.

У нашій громаді, як і у всій Україні, медичну допомогу населенню надають заклади первинної медичної допомоги, як Радомишльський центр первинної медико-санітарної допомоги,  та заклади спеціалізованої медичної допомоги – у нашій громаді це Радомишльська лікарня.

Найбільше навантаження у медичній мережі мають сімейні лікарі, які працюють у первинній ланці. Саме вони працюють з громадянами, здійснюють нагляд та контроль за станом їх здоров’я та, при потребі, направляють їх до лікарів вторинного та третинного рівнів для надання спеціалізованої медичної допомоги.

Кожний з нас, хто приходить на прийом до сімейного лікаря, повинен мати право на належні умови при проведенні прийому, починаючи від дотримання санітарних вимог і до конфіденційності ведення самого прийому. І медичний працівник, який працює з пацієнтом повинен, мати належні умови праці.

Радомишльський Центр ПМСД розташований на ІІ поверсі приміщення Радомишльської лікарні. Проте у зв’язку зі збільшенням навантаження, приміщень для здійснення прийому не вистачає. Як і для проведення маніпуляцій, необхідних при прийомі пацієнтів.

Ще однією важливою умовою для здійснення діяльності Центру ПМСД є забезпечення доступності для громадян з  обмеженими фізичними можливостями. Другий поверх приміщення ПМСД недоступний для цієї категорії громадян.

Багато нарікань від жителів громади йде, що у тому ж приміщенні, де здійснюється прийом громадян лікарями Центру ПМСД, розташоване дитяче відділення Радомишльської лікарні. В умовах поширення коронавірусної інфекції це несе загрозу зараження дітей та медичного персоналу дитячого відділення вірусом Sars-Cov-2.

Зважаючи на ситуацію, яка склалась, міським головою було прийнято розпорядження про створення робочої групи з розгляду питання про можливість перенесення дитячого відділення у інші приміщення Радомишльської лікарні з дотриманням всіх норм, які регламентують роботу відділення та зі збереженням медичного персоналу цього ж відділення.

         Зауважимо, мова не йде про закриття, реорганізацію, перепрофілювання, об’єднання відділень лікарні. Робоча група за результатами розгляду надасть рекомендації міському голові для вирішення цього вкрай важливого і наболілого питання та прозвітує про свою роботу перед громадськістю.

         Тому, висновки, які роблять автори постів, є передчасними і не відповідають реаліям сьогодення.

         Вдячні кожному, хто вболіває за громаду і готові відповідати на всі запитання, які хвилюють  її жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних