Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВОЛОДИМИРА ТЕТЕРСЬКОГО ДО ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ РАДОМИШЛЬЩИНИ ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Дата: 26.12.2020 09:04
Кількість переглядів: 516

Фото без опису26 грудня для Радомишльщини пам’ятний день - визволення від німецько-фашистських загарбників.  Це свято всіх Радомишлян, свято, коли ми віддаємо шану нашим визволителям – тим, хто своєю мужністю, своїм життям став на шляху завойовника. І скільки б не минуло часу, ніколи не згасне подвиг воїнів-визволителів, що віддали життя за ради свободи.

22 червня 1941 року ворог вступив на територію нашої країни. Вже в перші дні війни було мобілізовано з Радомишля і району велику кількість військовозобов’язаних. 20 липня 1941 року німецькі війська вступили в місто. Певно, не всі жителі Радомишля знають, що наше місто упродовж всієї війни було визволене 4 рази.  За проявлену відвагу і мужність Указом Президії Верховної Ради СРСР 5 воїнам було присвоєно звання Героя Радянського Союзу (всі лишилися живі і отримали Золоті Зірки). При звільнені району загинуло 18 тис. офіцерів і солдат, 10 тис. уродженців Радомишльщини не повернулися з війни.

Радість визволення прийшла 26-28 грудня 1943 року.  З перших днів визволення сіл району до лав діючої армії влилося 7103 жителі. Хоробро воювали на фронтах ІІ світової війни уродженці Радомишльщини, близько 2 тис. чоловік за виявлений героїзм у боротьбі з ворогом нагороджено орденами і медалями. 4 воїнам посмертно присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

 Сьогодні нащадки тих воїнів боронять кордони нашої суверенної держави. Вони з честю та гідністю несуть звання воїнів-захисників. Кожен з них вартий звання героя. Завдяки їх героїзму та мужності ми відновимо мир на нашій любій Україні.

 

Міський голова                                   Володимир Тетерський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних