Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Звернення міського голови Володимира Тетерського з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2020 09:46
Кількість переглядів: 441

Шановні радомишляни! 26 квітня 1986 року над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Саме тоді у різних куточках світу дізналися про Чорнобиль. Для всього людства він став символом жахливої техногенної катастрофи та величезної екологічної біди. А для нас – українців – справжнім болем рідної землі.

Ця трагедія забраФото без описула життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Минають роки, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров’я, без вагань та роздумів, усвідомлюючи всю складність ситуації, виступили назустріч смертоносному лиху, аби зберегти життя мільйонів людей.

Чорнобиль – урок, який ми не можемо забувати ніколи, бо це надто гіркий урок втрат, урок мужності та стійкості водночас.

Глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, нашим землякам, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах. Низько схиляємо голови перед ними і з особливим почуттям їх вшановуємо. Велика Вам подяка і низький доземний уклін за відвагу, патріотизм і мужній вчинок, який врятував людство у квітні 1986.

У цей пам’ятний день щиро бажаю всім міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай залишиться в минулому та ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

 

З повагою міський голова                                      Володимир ТЕТЕРСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних