Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

РАДОМИШЛЬСЬКА ГРОМАДА ВИГРАЛА ГРАНТ

Дата: 10.12.2020 16:24
Кількість переглядів: 2280

У червні 2020 року Радомишльська громада взяла участь у Програмі НЕФКО «Енергоефективність в малих та об’єднаних громадах України. Компонент І. Об’єднані територіальні громади», яка передбачає надання міжнародної фінансової підтримки, а саме грантових коштів, для реалізації проекту з енергоефективності. Сама ж співпраця та напрацювання проектної пропозиції розпочалися ще у 2018 році.

За результатами конкурсного відбору, поданий проєкт «Реконструкція та модернізація вуличного освітлення м. Радомишль Житомирської області» у листопаді 2020 року був схвалений НЕФКО та отримає фінансування у розмірі 360 000 євро (близько 12 млн грн).

На сесії міської ради 10.12.2020 року депутати одноголосно проголосували за рішення «Про отримання гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) на фінансування інвестиційного проєкту «Реконструкція та модернізація вуличного освітлення м. Радомишль Житомирської області»».

Цей проєкт охоплює впровадження енергоефективних заходів шляхом реконструкції існуючої системи вуличного освітлення в Радомишльській громаді на 30 вулицях в м. Радомишль згідно з Європейськими стандартами. В рамках проєкту планується замінити існуючі світильники на світлодіодні світильники у кількості 953 штуки.

 

«Сам проєкт – високоефективний та масштабний. Заміна світильників на більш сучасні дасть можливість досягти значної економії електроенергії, а це, враховуючи тенденцію до збільшення цін на неї, є доволі відчутною цифрою», - зазначив міський голова Володимир Тетерський.

 

Варто зазначити, що надання співфінансування міської ради в рамках даного проєкту не передбачається

Проект є надважливим для громади, оскільки дозволить забезпечити необхідний якісний та енергоефективний рівень освітленості вулиць, створити комфортне середовище для мешканців громади, дозволить скоротити споживання електричної енергії та бюджетні витрати на енергоресурси.

 

НЕФКО – коротка назва Північної екологічної фінансової корпорації (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO), створеної в 1990 році п'ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Корпорація надає фінансову підтримку різним екологічно важливим проектам, головним чином, у країнах Центральної і Східної Європи, включаючи Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.