Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Радомишльська громада взяла участь у всеукраїнській культурно-мистецькій виставці «ZT-EXPO 2020»

Дата: 14.09.2020 12:20
Кількість переглядів: 913

11 вересня у Житомирі в межах Всеукраїнського культурно-мистецького фестивалю ZT-EXPO 2020 вже вдруге відбулась туристична виставка, де 7 регіонів України та 22 громади Житомирщини презентували свої туристичні маршрути, фестивалі, пам’ятки й цікаві об’єкти. Цьогорічна тема виставки "Туризм в умовах карантину". Радомишльська громада вперше взяла учать у її роботі та розповіла про туристичний потенціал Радомишльщини, напрацювання в цій сфері.

 

Виставка проводилася з метою презентації туристичного потенціалу регіонів та міст України, налагодження співпраці між обласними районними державними адміністраціями, ОТГ та міськими радами, обміну досвідом в активізації розвитку внутрішнього туризму. Організатори заходу – Житомирська обласна державна адміністрація, Житомирська міська рада, КУ "Житомирський обласний туристичний інформаційний центр".Фото без опису

Біля кінотеатру «Жовтень» працювало туристичне містечко, де всі охочі могли ознайомитися з цікавими локаціями регіонів України. Радомишльську ОТГ представили Ігор Чудовський, начальник відділу економічного розвитку, комунальної власності, транспорту, туризму, інвестицій Радомишльської міської ради, Олена Яцьківська, головний спеціаліст відділу та Сергій Галицький, в.о. директора Радомишльського народного краєзнавчого музею. Також до участі у виставці активно долучилося підприємство ТОВ «Нікдарія» (с. Раковичі, Радомишльська ОТГ), яке надало свою продукцію для презентації громади як ягідного краю та частування учасників. Варто відмітити, що багато відвідувачів впізнавали підприємство та на 100 % запам’ятали Радомишльську ОТГ. Приємно, коли бізнес підтримує ініціативу та допомагає популяризувати туристичний потенціал громади.

Фото без опису

Наша громада має унікальні природні та історичні можливості стати туристичною перлиною Житомирщини. Замок «Радомисль», радомишльське пиво та Олександр Зінченко, футболіст англійського Манчестер Сіті, який народився у Радомишлі – саме за цими трьома брендами пізнають містечко Радомишль на Житомирщині. Але громада є багатогранною та різноманітною, і має сотні цікавих, унікальних та креативних людей, туристичних місць та історичних фактів, починаючи від природних об’єктів, аналогів яких немає в Україні та світі, закінчуючи сучасними промисловими підприємствами, які радо демонструють свої виробництва відвідувачам.Фото без опису

Поки що туристичний потенціал Радомишля не задіяний на всю потужність і повністю не розкритий навіть серед громади міста. Але цю проблему потрібно розглядати як резерв для розвитку. За статистикою 80 % українців не подорожують власною країною. А якщо і подорожують, то У 2017 році, співвідношення громадян, які виїжджали за кордон та внутрішніх туристів становило 73 % до 27 % тобто (7:3). COVID-19 докорінно змінив цю ситуацію та посилив значення внутрішнього туризму.Фото без опису

«Закриті кордони - шанс для внутрішнього туризму» - в цьому переконаний директор Житомирського обласного туристично-інформаційного центру Василь Кравчук.

У період карантину Олену Яцьківську було відібрано до участі у програмі підтримки соціальних ініціатив «Давай зміни. Виходь за межі» за підтримки GPP та програми «Східне партнерство» від МЗС Німеччини. В рамках програми проводилося активне навчання з ефективного управління соціальними ініціативами в умовах карантину та була висунута ідея розробки туристичного путівника Радомишльською громадою. Проєкт складається з 2 частин: онлайн – розробка віртуальної фотоекскурсії громадою на офіційному сайті Радомишльської міської ради; офлайн – набір листівок-зупинок з QR кодами, що ведуть на сайт громади та дозволять самостійно подорожувати.

Цей набір листівок став можливим завдяки підтримці міського голови Володимира Тетерського, в.о. директора Радомишльського народного краєзнавчого музею Сергія Галицького, місцевих краєзнавців Володимира Молодика та Геннадія Цвіка, БО Благодійного фонду «Радомишль - наш дім», дизайнера Українського кризового медіа-центру (ідея дизайну) Леоніда Марущака.

В результаті було розроблено набір листівок (коробочка+15 листівок з QR кодом, з текстом на українській та англійській мові), який ознайомлює із короткою інформацією про туристичні магніти, архітектурні та природні родзинки Радомишльської міської об’єднаної територіальної громади.

За фінансової підтримки GPP та програми «Східне партнерство» від МЗС Німеччини було надруковано перші 100 наборів та презентовано на туристичній конференції в Житомирській обласній раді під час фестивалю ZT-EXPO. Варто зазначити, що конференцію відвідав координатор проекту "Туристичні магніти України" Державного агентства розвитку туризму Олег Пастущак.

Висловлюємо щиру вдячність всім, хто підтримав та долучився до проєкту, до участі у туристичній виставці та продовжує працювати у команді у цьому напрямі! Дякуємо програмі «Давай зміни. Виходь за межі» за підтримки GPP та програми «Східне партнерство» від МЗС Німеччини за можливість навчатися, за безліч корисних знайомств, за ідею, за вболівання за наш проєкт та за фінансову підтримку у реалізації!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних