Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Чия ти, дорога?

Дата: 31.05.2018 16:15
Кількість переглядів: 1205

Шлях від Кочерова до Радомишля і навпаки, для автомобілістів став шляхом мужності та терпіння. Ця дорога після зими вкотре зазнала руйнування  асфальтного покриття та несе реальну загрозу безпеці дорожнього руху.

         Капітального ремонту цей відрізок шляху не бачив багато років. А ямковий ремонт не дає бажаного результату.

Від чого руйнуються дороги в нашій громаді та районі? Руйнуються від того, що не розраховані на тридцяти- та сорокатонні вантажівки. Їх експлуатаційний термін вичерпався.

         І радомишляни, і автоперевізники скаржаться на стан дороги Т-06-08 Радомишльському міському голові Володимиру Тетерському. А чи міська рада зобов’язана відремонтувати цю дорогу? Вищезгадана дорога  є дорогою державного значення і обслуговується  службою автомобільних доріг у Житомирській області. 

Міська рада робить все те, що стосується проблем її громади, в тому числі і ремонт доріг, які належать до комунальної власності. Роботи по  покращенню  стану доріг  стоять на постійному контролі міського голови. Покращення соціальної інфраструктури, особливо ремонт доріг, один з пріоритетних напрямків роботи Володимира Романовича.

Відповідно до річного плану закупівель службою автомобільних доріг у Житомирській області був проведений тендер «З поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-06-08 Малин – Кочерів км 30+870 км 49+635, Житомирської області» загальною вартістю 19,5 млн. грн.

Після проведення  тендерної процедури була подана скарга і торги були анульовані та призначені повторно. Орієнтований термін оголошення  переможця торгів 6 – 10 червня. На даний час службою автомобільних доріг Житомирської області вирішено провести частковий ямковий ремонт   дороги Радомишль – Кочерів. Роботи розпочались зі сторони міста Радомишль. 

Що стосується розбудови дорожньої інфраструктури Радомишльської об’єднаної територіальної громади, то  вона внесена до Плану (Програми) економічного і соціального розвитку Радомишльської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік.

Так, з міського бюджету на виготовлення проектно-кошторисних  документацій та на капітальний ремонт доріг вулиць виділено 2,5 млн. грн., а з державного бюджету на ці цілі виділено 5,1 млн. грн.   

 З обласного бюджету буде виділено 650 тис. грн на ремонт дороги за сучасними технологіями  по вул. Шевченка у с. Мала Рача.  Вже виділені кошти з обласного бюджету на ремонт автошляху Радомишль – Чайківка через с.Борщів, де незабаром розпочнуться ремонтні роботи. Виготовляється проектно-кошторисна документація на ремонт доріг: Радомишль – Травневе (через Кичкирі, Глиницю), Кримок – Хомівка,  с. Мала Рача – с. Велика Рача, с Раковичі – вул. Центральна до Київської області, об'їзна дорога від с. Мала рача до с. Межирічка.

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних