Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Музей флори і фауни. Дендропарк

Дата: 09.08.2020 10:44
Кількість переглядів: 2514

Фото без опису

МУЗЕЙ ФЛОРИ І ФАУНИ. ДЕНДРОПАРК

Музей флори і фауни (Будинок лісогосподарської пропаганди) – було збудовано у 1968 року на околиці Радомишля – Рудні,  біля Державного лісо-мисливського господарства у мальовничому дендропарку. Це двоповерхове приміщення спеціально створювалося для лісогосподарської пропаганди та музею флори і фауни. Експозиція музею флори і фауни складається з таких тематичних розділів: 1. Історія лісництв Радомишльського району; 2. Працівники, ветерани Радомишльського ДЛМГ, шкільне лісництво; 3. Флора та фауна Радомишльського району. Також в музеї представлено колекції гірських порід і мінералів, колекції ґрунтів і їх склад, колекція метеликів (близько 280-ти видів метеликів), грибів. В залах розміщено панорами лісового життя та фото з життя природи. Серед цих лісових панорам вражають і захоплюють можливістю побачити зблизька різних звірів, які стоять ніби живі – це олень, вовк, рись, бобер, видра, черепаха, заєць, лисиця, різноманітні птахи. Серед птахів є навіть окільцьований 86-річний ворон.

Усі, кому трапляється побувати у Радомишльському музеї флори і фауни, отримують надзвичайне задоволення від його відвідин. Про це говорить книга відгуків і вже не одна за багато років з дня існування музею. Музей відвідало багато відомих та цікавих людей з Європи, США, Канади, Японії, Туреччини, Китаю та інших країн. Це говорить про талановитість творців цього музею та перспективи музею, які дають можливість доторкнутися до природи зблизька і задуматися про її збереження та розвиток.

Дендропарк – закладений у 1968 році на території Радомишльського лісо-мисливського господарства на площі 3 га  під керівництвом професора  АН УРСР Рубцова Л.І  спеціалістами Київського ботанічного парку. Тут ростуть більше 100 видів дерево-кущових порід, у тому числі екзотичних, серед них: пихта Даурська, європейська, пробкове дерево, дуб скельний, болотяний, червоний та інші.

 

Джерело: зі статті Геннадія Цвіка «Радомишльський музей флори і фауни».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних