Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Очистимо поля фільтрації – заберемо неприємний запах з міста

Дата: 21.07.2020 10:56
Кількість переглядів: 1777

У літній період жителі міста потерпають від неприємних запахів з полів фільтрації, що знаходяться по вул. Микгород, та по вул. Івана Франка, куди щоденно здійснюється скид стоків від ПрАТ «ПБК «Радомишль» - на поля фільтрації по вул. Микгород, що на  південній околиці міста, від МКП «Водоканал», ДП «Радомілк»  та ПрАТ «ПБК «Радомишль» на поля фільтрації по вул. І.Франка, за   2 км на північ від міста.

 

Ще на початку травня поточного року міський голова Володимир Тетерський  ініціював проведення оперативної наради з керівниками зазначених підприємств. Під час обговорення було складено план заходів задля усунення негативних наслідків діяльності підприємств харчової промисловості.

  

На виконання плану заходів додатково відібрані необхідні аналізи стоків, запрошено відповідних фахівців.

 

ПрАТ ПБК «Радомишль» у травні  надало благодійну допомогу для проведення знезараження стічних вод, що надходять на міські очисні споруди, які придбані у філії «ВП Цукорпромводоналадка» у вигляді пасти водоростей хлорели та сценедесмуса в кількості 15 кг на загальну суму   15 тис.   грн, та  вапна гашеного в кількості 1 тонна на загальну суму 4,8 тис.  грн. яка придбана у ТОВ «Фірма КААПРІ».

 

 

         9 липня 2020 року повторно міський голова Володимир Тетерський  провів оперативну нараду  з порядком денним  про стан дотримання законодавства в сфері охорони навколишнього природного середовища, недопущення скиду стічних стоків з перевищення норм ГДС, усунення негативних запахів, що відчуваються від полів фільтрації по вул. Микгород, та по вул. Івана Франка.

 

Під час проведення зустрічі було встановлено, що МКП «Водоканал», ПрАТ «ПБК «Радомишль» та ДП «Радомілк» вживають заходів по усуненню негативного запаху, але їх недостатньо. Вже тривалий час стоки з аеротенків надходять до мулового майданчику та очищених полів фільтрації. Випадків витоку стоків не встановлено.

 

 Під час наради учасники висловили пропозицію про додаткову закупку вапна для поширення його в аеротенках з наступним переміщенням на поля фільтрації.

 

 

Директор ПрАТ «ПБК «Радомишль» Сергій Гавриленко пояснив, що додатково до запланованих заходів підприємство бере зобов’язання вишукати 150-200 тис. грн. для очищення полів фільтрації по вул. Микгород із залученням техніки КП «Благоустрій міста», закупівлю пасти водоростей хлорели та сценедесмуса.

 

За результатами зустрічі прийнято рішення про запрошення спеціалізованої організації для проведення дослідження стоків   по вул. Микгород та по вул. Івана Франка та вжити всіх відповідних заходів для очищення полів фільтрації.

 

Станом на 20.07.2020 року  керівництвом МКП «Водоканал» відповідно до рішення виконавчого комітету Радомишльської міської ради за наслідками проведених досліджень закуплено та внесено вапно в кількості по 3 тони та   пасти хлорели в кількості по 30 кг на поля фільтрації по вул. Микгород та по вул. Івана Франка.

 

За домовленістю, впродовж липня-серпня ПрАТ «ПБК «Радомишль» будуть вжиті заходи щодо  очищення полів фільтрації по вул. Микгород.

          

ПрАТ ПБК «Радомишль» вже закуплено для проведення знезараження стічних вод, що надходять на міські очисні споруди, які придбані у філії «ВП Цукорпромводоналадка» 60 кг  пасти водоростей хлорели та сценедесмуса на загальну суму   54 тис.   грн, та 6 тонн  вапна гашеного на загальну суму 33 тис.  грн., що придбані у ТОВ «Фірма КААПРІ».

 

На 22 липня 2020 року заплановано запуск системи очищення полів фільтрації.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

        

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних