Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Якщо не впевнені у свої силах - не купайтеся!

Дата: 15.07.2020 15:23
Кількість переглядів: 502

Триває купальний сезон, який для багатьох необачних мешканців обертається трагедією. Внаслідок необережного поводження на воді з початку року в області потонули 22 людини, серед яких 2 дітей. Тільки за останні півтора місяці – 8 дорослих та хлопчик, 2011 р.н.

- Аналіз свідчить, що переважна більшість загиблих - це молоді люди віком 18-35 років, ще двоє чоловіків і жінка були середніх років, - розповідає про трагедії на воді перший заступник начальника Управління ДСНС області Олег Шахрай. – Основна причина трагедій – купання з порушенням правил поведінки на воді у місцях стихійного відпочинку – річки, кар’єри, ставки, де не обстежене дно, відсутній пологий захід у воду і очікують різного роду небезпеки. Зокрема, трапляються небезпечні ділянки з ямами, підводною або стрімкою течією. По області визначено 5 місць масового відпочинку населення на водоймах – це пляжі для дітей та дорослих у гідропарку в Житомирі, а також в містах Коростені, Бердичеві та Новоград-Волинському. Тут упродовж світлового дня працюють рятувальні служби та забезпечено чергування медичних фахівців. Тож навіть, якщо трапиться непередбачувана ситуація у зоні їх відповідальності, то можна отримати своєчасну кваліфіковану допомогу.

Однак за будь-яких обставин відпочинок на природі повинен бути з розумом і турботою один про одного. Починаючи від сміття, дотримання протиепідемічних заходів, та закінчуючи – безпекою на воді. Елементарним порушенням правил безпечного відпочинку є купання в нетверезому стані, заплив на значні відстані подалі від берега, чи спроба перепливти водойму на спір. Жодна бравада і впевненість у власних силах не варті таких ризиків. У випадку з дітьми проблема сьогодення – це бездоглядність з боку дорослих, коли діти опиняються у ставку чи річці без супроводу старших або поруч з іншими дітьми у той час, доки дорослі, відпочиваючи, переймаються власними справами.

Щоб не потрапити у біду, рятувальники радять дотримуватися правил поведінки на воді! У першу чергу це стосується батьків: не залишайте дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяйте їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів та інших плавзасобів, а також з обривів, скель, з берега тощо. Не плавайте наодинці, якщо не впевнені в своїх силах, уникайте води з швидкою течією. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.

Жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого.

Тому цінуйте власне життя та бережіть здоров’я своїх дітей і не нехтуйте застереженнями!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних