Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Про стан з пожежами на території Радомишльської міської ради

Дата: 19.06.2020 09:06
Кількість переглядів: 601

Незважаючи на заборони спалювання сухої рослинності, громадяни продовжують нехтувати усіма застереженнями  рятувальників ДСНС  України, при цьому порушуючи елементарні правила пожежної безпеки.

Саме від горіння пожеж у природних  екосистемах, вогонь є неконтрольованим  та знищує усе живе на своєму шляху. А це і флора і фауна, лісові масиви, житлові, господарчі та садові будівлі, значне забруднення довкілля  та погіршення родючості грантів.

Так, з початку 2020 року, згідно інформації Радомишльського районного сектору управління ДСНС у Житомирській області в Радомишльському районі зареєстровано 67 пожеж. За аналогічний період 2019 року в районі сталося 50 таких випадків. Основною причиною загорянь залишається необережне поводження з вогнем  (див.діагр.):

Фото без опису

З початку 2020 року в Радомишльському районі зафіксовано 30 загорань сухої рослинності. Вогнем пройдено понад 43 га території району, знищено  9 житлових будинків та 17 господарчих споруд, пошкоджено 2 господарчі споруди. На щастя, загиблих  та постраждалих  немає.

Гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полумя поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнює приборкання таких пожеж і віддаленість джерел водопостачання (зокрема, водойм) І тоді, щоразу рятувальникам доводиться  здалеку привозити воду пожежними автомобілями.

Таким чином, з метою недопущення виникнення подібних ситуацій, просимо дотримуватись правил пожежної безпеки.

 

Сектор цивільного захисту Радомишльської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних