Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Радомишльський народний краєзнавчий музей

Дата: 09.08.2020 23:40
Кількість переглядів: 2551

Фото без опису

Адресавул. Міськради, 3, м. Радомишль, обл. Житомирська, 12201

Години роботи - 08:00 - 17.00, субота - до 16:00, перерва на обід 13.00-14.00, вихідні: неділя, понеділок

Контактна особа – Сергій Галицький, тел. 097 843 1371

Facebook-сторінка - https://cutt.ly/Ty7fKtr

   

З метою презентації минулого і сучасного міста Радомишля, збереження речових документів та фотоматеріалів, колишніх знарядь праці сільськогосподарського виробництва, речей домашнього вжитку, одягу тощо 5 березня 1959 року було створено Радомишльський краєзнавчий музей.

У 1970 році музей отримав звання народного, бо саме жителі Радомишльщини його створили і творять до сьогодні, поповнюючи колекцію безцінними експонатами .

Нині в експозиції музею налічується понад 2,5 тисячі експонатів. Розміщені вони в семи експозиційних розділах та виставковому залі й охоплюють історію нашого краю від пізнього палеоліту до сьогодення.

Увійшовши до музею Ви одразу потрапите в середовище кам’яного віку з його кістками мамонта, черепами тура та північного благородного оленя, кам’яними сокирами тощо. Далі подорожуватимете історією літописного Мичеська, середньовічного Радомисля. Перенесетесь у 18ст., коли місто стало, по суті, уніатським Ватиканом, крокуватимете затишними вуличками повітового Радомисля 19ст. та переживете події буремного ХХст.

Кам’яна зернотерка, ще тримає в собі тепло рук давніх трипільців. Звуки дерев’яного дзвоника - калатала, а також деркача перенесуть вас у поліське село 100-200-літньої давності, грамофонні записи – у атмосферу світських салонів початку ХХ ст. Ви матимете можливість побувати у ролі учня, поставивши кляксу в зошиті, сидячи за партою 50-х років. Ну і як же без музейного селфі!)

У червні 2020 року Радомишльський народний краєзнавчий музей отримав першу туристичну дошку завдяки сприяння та співпраці з Житомирський обласний туристичний інформаційний центр! Вона вже розміщена при вході в музей! На дошці розміщена інформація про заклад на українській та англійській мові, а також шрифтом Брайля. Також є QR код з посиланням на аудіогід та 3D тур.

У нас Ви зможете побачити, почути та відчути на дотик дієпис віків!

Радомишльський краєзнавчий – місце справжньої історії!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних