Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВОЛОДИМИРА ТЕТЕРСЬКОГО З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ В УКРАЇНІ ДНЯ ЄВРОПИ

Дата: 15.05.2020 11:50
Кількість переглядів: 645

Фото без описуЩорічно у третю суботу травня вся Україна святкує День Європи, що встановлений відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року.

Цей день є символом спільних цінностей, спільної історії всіх націй Європейського континенту.  Україна — це держава, яка є співтворцем європейської цивілізації. Багатьом своїм перемогам та досягненням Європа завдячує саме українцям.

Середньовічні українські воїни разом з іншими європейцями боролися проти орд зі Сходу — у битвах на Калці, на Синіх Водах, під Оршею. Українські козаки не раз ставали пліч-о-пліч з європейськими союзниками проти навали чужинців.

Зараз  українські воїни вже шість років на фронтах Донбасу боронять вільну Європу, свободу її народів.

Населення Європи має різний національний склад. Ми різні за мовою, традиціями, побутом, але найвищою цінністю для всіх європейських народів та національностей є людська гідність, братерство, взаємна підтримка і допомога. Світовою спільнотою закріплені ці цінності і ми їх поділяємо.

         На нашій рідній Радомишльщині проживають люди різних національностей – українці, поляки, білоруси, вірмени, євреї. Залишаючись вірними традиціям, релігії своїх батьків ми об’єднані і спільно працюємо над розвитком і добробутом нашої рідної землі, облаштовуємо наші території – а значить, розбудовуємо Україну та Європу.

         Тому в цей день хочу побажати вам, дорогі земляки, миру, єдності і мудрості, наснаги  у розбудові ще одного європейського куточка – рідної Радомишльщини.

З Днем Європи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних