Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пенсії та виплати

Дата: 15.04.2020 14:19
Кількість переглядів: 590

 Щоб врегулювати питання пенсійних перерахунків  Кабінет Міністрів України   ухвалив  постанову №251 «Деякі питання підвищення  пенсійних виплат  і надання  соціальної підтримки  окремим  категоріям  населення  у 2020 році» У документі визначено механізм  перерахунку  пенсій , встановлено  щомісячні  компенсаційні виплати  для пенсіонерів , старших за 80 років, урегульовано питання  виплат  одноразової  грошової допомоги  в сумі 1000 гривень  і здійснення  індексації 2020 року.

Щомісячна надбавка   передбачена  особам  старших за 80 років, у яких розмір пенсійної виплати  (з урахуванням  надбавок , підвищень, додаткових  пенсій тощо) не перевищує 9205 грн.   в розмірі 500 грн. Водночас  визначено , що для зазначеної  категорії  пенсіонерів , які мають  страховий стаж 20 років  для жінок   і 25 років для чоловіків , пенсійна виплата  не може  бути меншою за 2600 грн.

Особи які досягли  80-річного віку  після 1 квітня 2020 року   компенсаційна виплата  призначається  і виплачується  із дня  досягнення  зазначеного віку.

Одноразова виплата  в зв’язку з наслідками  поширення  на території  України  гострої хвороби СОVІD-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV2 , буде виплачено  в сумі 1000 грн окремим категоріям населення :

  • пенсіонерам , розмір  пенсії  яких з урахуванням  передбачених у законодавстві надбавок , підвищень , додаткових пенсій , цільової  грошової допомоги , сум індексації пенсій , щомісячної компенсації  у разі  втрати годувальника  внаслідок  Чорнобильської катастрофи  та інших  доплат  до пенсій , встановлених  законодавством , не перевищує  5000 грн. станом на 1 квітня  2020 року.
  • одержувачам державної соціальної допомоги  особам  з інвалідністю  з дитинства  та дітям з інвалідністю ( крім осіб з інвалідністю  з дитинства  та дітей  з інвалідністю, які одночасно  із цією допомогою отримують  пенсію по втраті годувальника або державну  соціальну  допомогу  дитині  померлого  годувальника , передбачену  в ЗУ «Про державну соціальну допомогу  особам , які не мають  права  на пенсію  та особам з інвалідністю»)
  • одержувача  державної соціальної допомоги  особам , які не мають права на пенсію , та особам  з інвалідністю.
  • одержувачам  тимчасової державної соціальної  допомоги  непрацюючій  особі , яка досягла  загальнообов’язкового  пенсійного віку , але не набула  права на пенсійну виплату .

Індексація на 11% заплановано здійснити   з 1 травня 2020 року відповідно до частини другої статті 42   ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  У разі якщо розмір  підвищення  в результаті індексації  не досягає  100грн. встановлюється доплата  до пенсії  в сумі , що не вистачає  до зазначеного розміру , яку  враховують  під час подальших перерахунків.

 

 

Водночас  встановлено  мінімальну пенсійну виплату   на рівні 2100грн особам , які мають  тривалий  страховий стаж (для жінок  це 30 років , для чоловіків -35 років)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.