Радомишльське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує
На території Радомишльського районну тривають заходи з проведення інформаційної кампанії щодо протидії поширення коронавірусу.
Станом на 05.03.2020 року Радомишльським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області було відвідано 46 закладів освіти Радомишльського районну, де було проведено превентивну роботу з працівниками шкіл та садочків, щодо основних профілактичних заходів гострого респіраторного захворювання спричиненого коронавірусом COV-19. В ході бесід спеціалістами поширювались відповідні інформаційні матеріали.
Як уберегтися від інфекції
- Головне не створювати паніку
- Захворів - сиди вдома
- У разі погіршення здоров’я та при перших симптомах захворювання( головний біль,кашель,лихоманка та утруднення дихання) негайно звернутись до лікаря.
- Ретельно та часто мити руки та обробляти антисептиком ( після приходу з вулиці, перед прийом їжі, після відвідування туалету)
- Уникайте місць з скупчення людей
- Правильно використовуйте захисні маски в разі : (Якщо ви захворіли( маєте респіраторні симптоми кашель, нежить) .З метою додаткового захисту в місцях великого скупчення людей.
- Під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя , відразу викидайте серветку в контейнер з кришкою і мийте руки.
- Тримайтеся на відстанні від 1-2 метрів від людей які кашляють та чхають.
Діагностика
- На початковій стадії коронавірус має такі симптоми що і інші гострі вірусні захворювання. Визначити хворобу можуть тільки спеціальні тести.
- Найпоширенішими симптомами є головний біль, кашель, лихоманка та утруднення дихання, в деяких випадках діарея або кон’юктивіт.
- Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. В цьому його головна небезпека.
Як передається вірус
- Передається краплинним та контактним шляхом. Переважає контактний шлях,коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети.
- Краплинним шляхом вірус передається від людини до людини під час кашлю ,чхання у тісному контакті .
- Вразливою групою ризику є люди похилого віку та люди із хронічними хворобами і слабким імунітетом.
- За попередньою інформацією вірус може виживати на поверхнях лише протягом 3 годин прості дезінфікуючи засоби можуть вбити вірус ,унеможливлюючи зараження людей.
- Дотримуватись режимів термічної обробки сирої м’ясної продукції та не вживати сирі м’ясні напівфабрикати, стейки та ін.