Радомишльська громада

Житомирська область, Радомишльський район

Радомишльське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує

Дата: 05.03.2020 10:07
Кількість переглядів: 79

На території Радомишльського районну тривають заходи з проведення інформаційної кампанії щодо протидії поширення коронавірусу.

 Станом на 05.03.2020 року Радомишльським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області було відвідано 46 закладів освіти Радомишльського районну, де було проведено превентивну роботу з працівниками шкіл та садочків, щодо основних профілактичних заходів гострого респіраторного захворювання спричиненого коронавірусом COV-19. В ході бесід спеціалістами поширювались відповідні інформаційні матеріали.

                                       Як уберегтися від інфекції

  • Головне не створювати паніку
  • Захворів -  сиди вдома
  • У разі погіршення  здоров’я та при  перших симптомах захворювання( головний біль,кашель,лихоманка та утруднення дихання) негайно звернутись до лікаря.
  • Ретельно та часто  мити руки та обробляти антисептиком ( після приходу з вулиці, перед прийом їжі, після відвідування туалету)
  • Уникайте місць з  скупчення людей
  • Правильно використовуйте захисні маски в разі : (Якщо ви захворіли( маєте  респіраторні симптоми кашель, нежить) .З метою додаткового захисту в місцях великого скупчення людей.
  • Під час кашлю та чхання  прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя , відразу викидайте серветку в контейнер з кришкою і мийте руки.
  • Тримайтеся на відстанні від 1-2 метрів від людей які кашляють та чхають.

Діагностика

  • На початковій стадії коронавірус має такі  симптоми що і інші гострі вірусні захворювання. Визначити  хворобу можуть  тільки спеціальні тести.
  • Найпоширенішими симптомами є головний біль,  кашель, лихоманка та утруднення дихання, в деяких випадках діарея або кон’юктивіт.
  • Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. В цьому його головна небезпека.

Як передається вірус

  • Передається краплинним та контактним шляхом.  Переважає контактний шлях,коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки  або інші предмети.
  • Краплинним шляхом вірус передається від людини до людини під час кашлю ,чхання у тісному контакті .                      
  •  Вразливою групою ризику є  люди похилого віку та люди із хронічними хворобами і слабким імунітетом.
  • За попередньою інформацією вірус може виживати на поверхнях лише протягом 3 годин прості дезінфікуючи засоби можуть вбити вірус ,унеможливлюючи зараження людей.        
  • Дотримуватись режимів термічної  обробки сирої м’ясної продукції та не вживати сирі м’ясні напівфабрикати, стейки та ін.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь