Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відзначення 5-річчя Закону України «Про пробацію»

Дата: 13.02.2020 14:17
Кількість переглядів: 613

Фото без опису5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про пробацію», що визначив організаційно-правові засади для створення пробації  України.

      Головна мета пробації — забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності. 

      У суспільстві існує стереотип, що за злочин необхідно запроторювати у в’язницю. Але покарання колись закінчиться і правопорушник повернеться у суспільство після тривалого спілкування з такими самими злочинцями, без засобів існування, без розуміння, без підтримки. Чи багато людей мають бажання з ним зустрітися? Широка громадськість не володіє достатньою інформацією про те, що існують покарання без позбавлення волі для правопорушників, які не несуть загрози життю і здоров’ю людей. Ці покарання виконує служба пробації, яка не лише контролює поведінку таких правопорушників, але й допомагає їм зрозуміти і виправити свої помилки. 

      У Радомишльському районному секторі за 2019 рік пройшло по обліку 176 осіб (160 засуджених 16 порушників) та складено досудових доповідей щодо 35 обвинувачених осіб.

       Потрібно наголосити, що перспективи запобігання повторних злочинів набагато кращі, ніж після тривалого утримання у в’язниці за гроші платників податків! Так як пробація коштує платникам податків удесятеро дешевше ніж утримання у в’язниці, натомість перспективи виправлення на пробації набагато кращі! Виправлення правопорушників, які не становлять небезпеки життю і здоров»ю громадян  в умовах вільного суспільства під наглядом пробації більш ефективно ніж просто їхня ізоляція (95% клієнтів успішно проходять пробацію та не вчиняють повторних злочинів).

      Пробація – це прогресивний «інструмент» виправлення правопорушників, який працює  ефективно лише за умови розуміння та підтримки громади, це пріоритет цивілізованої системи правосуддя у всьому світу!

Радомишльський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних