Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Радомишльській музичній школі відбулось свято української музики

Дата: 18.12.2019 10:51
Кількість переглядів: 816

Мова і музика народної пісні є скарбницею національного світобачення, своєрідною енциклопедією почуттів, художньо-емоційною пам’яттю народу. Вона має важливе пізнавально-виховне та естетичне значення. Народна музика завжди має бути важливою частиною репертуару юних музикантів. Український композитор Василь Олександрович Барвінський зазначав, що дуже важливо «зв’язати українську дитину вже у початках з українською мелодикою і піснею»

13 грудня в актовій залі Радомишльської музичної школи відбулося свято української музики. Цього святкового вечора маленькі музиканти разом зі своїми наставниками запропонували гостям свята разом поринути у магічний світ музики. Адже магія музики з давніх-давен зачаровувала людей своєю силою. Силою – за допомогою якої шукали розради у важку хвилину, силою, яка надихала, силою, яка дарувала любов мільйонам сердець. Цього чудового вечора учні нашої школи підготували безліч музичних сюрпризів.

Розпочала це свято капела бандуристів «Веснянка» (керівник Головань Любов Павлівна). Слідом за нею піднімались на сцену і дарували присутнім свої музичні дарунки юні піаністи: Олександра Бай, Гаращук Дарина, Харковець Олександра разом зі своїм викладачем Оржехівською Світланою Петрівною, Сидоренко Ксенія, Смирнова Діана, Анастасія Синиця, Марія Кравченко, Катерина Кондратюк, Аліна Стрембулевич, фортепіанні дуети: Поплавська Яна та Лінова Анастасія, Мельниченко Маргарита та Сладковська Валерія, сестри Наталія та Ірина Малецькі, Недашківська Марія та Хомутовська Олександра, Олександр Дірєєв та Гаврилюк Андрій, Хаткова Анна та Романчук Діана, акордеоністки: Суздалєва Анна та Суздалєва Анастасія, дует гітаристів: Віталій Бойченко та Костянтин Волошин, скрипалі: Денис Дяденко у супроводі своєї сестрички Альони Дяденко, Костюченко Марія та дует скрипалів: Литвиненко Роман, Владислав Духніч під акомпанемент Піхтелева Романа Вікторовича. Вокальні номери прозвучали у виконанні Сагайдак Емілії, Маргарити Мельниченко (у супроводі Мілієнко Лариси Станіславівни), бандуристів: Галінського Давида, Домбровської Софії, дуету бандуристок: Скідченко Марії та Довгаленко Тетяни, хору учнів молодших класів під керуванням Валентини Іванівни Герасименко. Приємним сюрпризом став наприкінці свята виступ фортепіанного дуету викладачів школи: Барановської Світлани Валентинівни та Піхтелева Романа Вікторовича.

Щирими оплесками та вигуками «БРАВО» супроводжували гості свята юних музикантів і дорослих виконавців.

Українські народні пісні, без сумніву – неоціненний скарб, хоча, на жаль, сьогодні вони звучать все рідше і рідше. Звичайно, хотілося б, щоб засоби масової інформації більше популяризували найкращих українських виконавців і минулого, і сучасності. У нас є що показати. За статистикою, маємо більше 300000 народних пісень на обліку. Це засвідчує, що українці – надзвичайно давній народ. Такої різножанровості народних пісень, мабуть, немає більше ніде.

Раніше українська пісня була масовою. ЇЇ можна було почути набагато частіше, аніж сьогодні: співали і на весіллях, і на вечорах… На жаль, сьогодні не часто на якихось забавах чи святах люди співають. І тому, було дуже приємно, що гості свята відгукнулися на пропозицію Оржехівської Світлани Петрівни та ведучої свята Дроздової Маргарити Василівни і разом з викладачами школи під супровід Криворука Володимира Михайловича заспівали кілька українських народних пісень.

Увесь вік людину супроводжують пісня, бо «немає такої значної події в житті народу, нема такого людського почуття, яке б не озвалося в українській пісні чи ніжністю струни, чи рокотом грому…» – говорив Михайло Стельмах, – «Серце сповнюється гордістю за нашу країну, за наш талановитий народ, що створив таку надзвичайну красу».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних