Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

У міському будинку культури відбулись Андріївські вечорниці

Дата: 17.12.2019 11:53
Кількість переглядів: 780

Традиційно, 13 грудня шануючи традиції, в День святого Андрія Первозванного,  працівники Радомишльському міському Будинку культури влаштували для жителів та гостей громади «Андріївські вечорниці».

Завдяки веселим українським забавам присутні мали можливість розважитися та вкотре доторкнутися до історичної та духовної спадщини українського народу, багатої національними звичаями, обрядами та традиційними святами.

Оскільки  центральною фігурою свята є калита, артисти на сцені зображали її випікання, що супроводжувались примовляннями та добрими побажаннями.

Спечену калиту парубки діставали зубами, підстрибуючи та намагаючись не засміятись, щоб не вимазали сажею. Дівчата в цей вечір ворожили на женихів, а хлопці займались пустощами та базіканням. Під час вечорниць співали українських пісень, жартували, показували гумористичні сценки, збирались у танцях.

Кожен з присутніх не лише спостерігав за святковим дійством, а й мав можливість взяти участь у всьому, що відбувалось на сцені. Присутні отримали масу задоволення від побаченого та почутого.

Атмосферу свята глядачам дарували артисти, аматори сцени.  І як  годиться, гостей гостинно частували калитою та варениками.

Загалом захід приніс присутнім багато приємних вражень і позитивних емоцій та подарував чудовий святковий настрій.

Нехай здійсняться всі гарні андріївські ворожіння і світ наповниться добром!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних