Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

РАДОМИШЛЬ СТАНЕ ЧАСТИНОЮ ВЕЛИКОГО КУЛЬТУРНОГО ШЛЯХУ РАДИ ЄВРОПИ

Дата: 09.12.2019 11:52
Кількість переглядів: 470

РАДОМИШЛЬ СТАНЕ ЧАСТИНОЮ ВЕЛИКОГО КУЛЬТУРНОГО ШЛЯХУ

РАДИ ЄВРОПИ

 

З метою розвитку внутрішнього та міжнародного туризму, підвищення рівня інвестиційної привабливості Радомишльської міської об’єднаної територіальної громади, керуючись ст. 25 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, розглянувши звернення професора, доктора медичних наук, засновниці історико-культурного комплексу “Замок “Радомисль” Богомолець О.В. на двадцять третій сесії Радомишльської міської ради від 28.11.2019 року депутати міської ради надали згоду на вступ до міжнародної культурної мережі “Via Regia” – культурний шлях Ради Європи” (рішення від 28.11.2019 р. № 795 ).

Віа Регія (ViaRegia) – це назва найстарішого та найдовшого сухопутного зв'язку між Східною і Західною Європою. Довжина його 4500 км. Він існує вже понад 2000 років і поєднує 8 європейських держав. В сучасній формі шлях “Via Regia” – Дорога Королів – є масштабним культурно-туристичним проєктом Ради Європи, створеним заради захисту, обміну, вивчення та популяризації культурних цінностей між різними країнами (більше інформації тут https://www.via-regia.org/ukr/index.php).

До основних цілей та завдань даного проєкту відносяться: збереження культурних цінностей Європи, обмін інформацією та досвідом, організація нових утворень кооперації між різними областями досліджень, нових форм зустрічей молоді Європи, популяризація незнайомих культурних цінностей, створення нових можливостей культурного туризму і культурного розвитку громадян Європи.

З 2011 року формується мережа “Via Regia Україна – культурний шлях Ради Європи”, яка включає Львівську, Волинську, Рівненську, Житомирську та Київську області.

Історико-культурний комплекс “Замок “Радомисль”, розташований в Радомишлі, є членом міжнародного проєкту “Via Regia” з 2012 року.

В жовтні цього року в Німеччині був проведений симпозіум членів мережі “Via Regia Україна – культурний шлях Ради Європи” з питань розвитку європейського туризму, в якому приймали участь представники “Замку-музею “Радомисль”. Українськими представниками міжнародного симпозіуму також були міські адміністрації Рівного, Дубного, Городка, Львова.

В наступному році європейський симпозіум членів мережі буде проходити в Україні у місті Рівне. Це та можливість, коли місто Радомишль можуть представити співробітники “Замку-музею “Радомисль” та делегати від територіальної громади.

Вступ до міжнародної культурної мережі “Via Regia Україна – культурний шлях Ради Європи” надасть можливість розвитку внутрішнього та міжнародного туризму в регіоні, продемонструє важливість цієї галузі для громади та зробить нашу громаду привабливу для європейських інвестицій.

Членство є безкоштовним. Умовою членства є підписання членської угоди та згоди на вступ. Вже подана заявка на вступ та підписана угода. З нетерпінням чекаємо на погодження від членів мережі та на отримання почесної грамоти культурного шляху “Via Regia” і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.