Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Спалах дифтерії в Україні

Дата: 31.10.2019 11:56
Кількість переглядів: 465

Фото без описуСтаном на 29.10.2019р. в Україні зареєстровано 20 випадків дифтерії,  в тому числі 18 протягом жовтня місяця поточного року. П’ять випадків підтверджено лабораторно в Луганській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській та Київській областях.

Дифтерія - гостре інфекційне захворювання, що викликається дифтерійною палочкою, характеризується ураженням ротоглотки та дихальних шляхів, з розвитком фібринозного запалення в місці проникнення збудника, а також токсичним ураженням серцево-судинної й нервової системи, нирок. Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом від хворих або здорових носіїв збудника дифтерії. Можливе зараження через предмети, не виключене передавання через продукти харчування. Інкубаційний період захворювання триває від 3 до 10 днів. Симптоми дифтерії: біль в горлі, підвищення t0, плівчастий наліт на мигдалинах сірого кольору, осиплість голосу, задишка, важкість при глотанні, набряк слизової оболонки, збільшення лімфатичних вузлів.

Дифтерія частіше всього проявляється утворенням щільної плівки і набряку слизових оболонок, що блокує дихальні шляхи і може призвести до смерті.

Єдиним засобом захисту від дифтерії і попередження розвитку небезпечних ускладнень є вакцинація дітей відповідно календаря профілактичних щеплень і ревакцинація дорослих кожні 10 років.

Станом на 31.10.2019 року в нашому підприємстві отримали щеплення від дифтерії 110 чоловік.

Запрошуємо всіх мешканці міста та району отримати щеплення проти дифтерії безкоштовно в кабінеті щеплень, який розташований на 2 поверсі дитячого відділення та працює щоденно з 800 до 1600.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних