Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбулося засідання колегії відділу культури Радомишльської міської ради

Дата: 02.10.2019 15:49
Кількість переглядів: 1874

27 вересня у міському Будинку культури відбулось засідання колегії відділу культури Радомишльської міської ради, на якому були присутні голова  міської ради Тетерський  В.Р. та голова районної ради О.Л. Потієнко. Вони привітали зі святом Всеукраїнського дня бібліотек й нагородили Почесними грамотами працівників сфери.

Фото без опису

Фото без опису

Конструктивно обговорено питання колегії: щодо підготовки до опалювального сезону, охорона культурної спадщини – пріоритетний напрям галузі, робота закладів відділу культури Радомишльської міської ради за три  квартали 2019 року, організація та проведення новорічних свят.

Інформація про роботу відділу культури Радомишльської міської ради за І,ІІ та ІІІ квартал 2019 року

    Відділ культури в своїй структурі має 4 комунальних заклади: Радомишльський краєзнавчий музей,  музична школа, міський будинок культури , Публічна бібліотека-медіатека; сільські заклади культури (20 б/к та клубів й 16 бібліотек).

У 2019 році підпорядкованими закладами проведено більше 300 заходів: новорічні та різдвяні свята, до 8 березня, Дня закоханих, Дня Соборності України, пам*яті героїв Крут, революції Гідності, Афганістану, Дня Перемоги, Конституції, молоді, Незалежності України, Дня Міста, професійні свята, обласні фестивалі тощо.

Організовано  І-ий Молодіжний форум, який проходив у форматі живого спілкування влади й представників учнівського самоврядування, на форумі були представлені конкурсні проекти, переможці – стали стипендіатами, проект «Поляна казок» - втілений в життя (100 тис.грн. – кошти районного бюджету).

   З виїзними концертами працівники РМБК побували в селах Кримок, Мірча, Ставки, Борщів, Велика Рача, Краснобірка, а творчий колектив Радомишльського територіального центру подарував свято (8 березня) у селі Березці.

Великоформатні заходи: День міста, Незалежності України, Івана-Купала, фестиваль «Радомлин», «Червона калина» організовані із залученням запрошених гостей та збирали велику кількість глядачів. В рамках заходів вихідного дня працювала локація у парку «Кіно просто неба» демонструвались сучасні мультфільми в Радомишльському будинку культури, а «Публічна бібліотека-медіатека» відкрила новий не форматний напрям роботи – «Літературна кав*ярня» (працює щосуботи), де відвідувачі діляться враженням від прочитаних книг, переглядають фільми, смакують домашню випічку із чашкою кави чи чаю.

        Тематичні виставки, майстер-класи, презентації готують як міська бібліотека так і краєзнавчий музей: заходи проходять в приміщеннях закладів та у виїзному форматі (Радомишльський професійний ліцей, гімназія тощо).

    Слід зауважити, що методисти бібліотеки  та Будинку культури провели 4 семінари для працівників сільських закладів культури та для бібліотекарів шкіл.

    З метою надання методичної допомоги, відділом організована виїзну  роботу (в сільські заклади) спеціальних груп, які складаються з представників різних напрямків галузі, а також з метою контролю організації дозвілля у вечірній час – проводяться рейдові виїзди.

    Усі галузеві установи долучились до акції «Чисте довкілля» .

    За звітний період 2019 року проведено заміну двох склопакетів в приміщенні міської бібліотеки, встановлено 2 вікна в МБК, закуплено жалюзі для Ставецького БК та частково для міського й бібліотеки. Проводено роботи по встановленню внутрішньої вбиральні музею, замовлено та виконано експертизу будівлі кінотеатру.

На даний час всі сільські заклади культури забезпечені системою теплопостачання, крім клубів сіл Заболоть та Меньківка.

        Із міського бюджету виділено кошти (200 тис.) на капітальний ремонт даху клубу с. Білка, 116 тис. – на ремонт даху клубу с. Пилиповичі, 240тис. – на поточні ремонти по функції б/к, клуби. Заявлені роботи виконано або на стадії завершення.

 За 2018 – 19 роки заклади забезпечено звуковим обладнанням на 80%; 100% - комп*ютерним та мультимедійним.

     Протягом звітного періоду представники галузі взяли участь в обласній спартакіаді, де вибороли перемогу, у фестивалі «Маланка-фест» (Житомир), всеукраїнському фестивалі «Сузір*я Звягеля», в якому теж стали переможцями в трьох номінаціях та інших.

   Учні Радомишльської музичної  школи стали призерами трьох міжнародних конкурсів в м.Києві – «Зимова фантазія» та «Квітуча Україна» й у Львові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних