Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек.

Дата: 27.09.2019 10:46
Кількість переглядів: 2116

ХХІ століття прийнято вважати ерою нових технологій і стрімкого розвитку в сферах науки, техніки, мистецтва. Але традиційні історичні здобутки цілої планети, що формувалися протягом сотень тисяч років,  завжди будуть корисними і незамінними в нашому житті. Всім відомо, що бібліотека – це місце, де людина може знайти себе, пізнати світ або навіть змінити свою долю.

Але прогрес не стоїть на місці, і в 2018 році в Радомишльській ОТГ був створений комунальний заклад «Публічна бібліотека-медіатека», який набув великої популярності серед користувачів нашої громади, адже сучасна бібліотека – це не тільки центр читання. Наразі Публічна бібліотека – це центр громадського життя, центр інноваційного розвитку громади і головна бібліотека для інших шістнадцяти бібліотек Радомишльської ОТГ.

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Т.Г.Шевченка, 205-річницю від дня народження якого ми відзначали в цьому році. Бібліотеки нашої громади долучились до цієї дати низкою проведених заходів «Стежками, де ходив Тарас» та книжковими виставками «Ти спів святий, Тарасе!».

 Бібліотеки громади долучились також до проведення заходів, присвячених Дню пам’яті героїв Крут: «Згадаємо юність, що згоріла в Крутах», «Крути: мужність, приречена на безсмертя». Доповненням зустрічі з читачами під час заходів була книжкова виставка- пам'ять " Волі народної дзвін" та пересувна виставка Радомишльського краєзнавчого музею з історії Української революції 1917-1921рр., адже знати своє історичне коріння-святий обов'язок кожного свідомого українця. Тільки пам' ятаючи минуле, ми будемо мати гідне й надійне майбутнє.

Ми мали за честь і радо прийняли участь у фестивалі "Радомлин" в с.Мала Рача. Однією з нових форм популяризації книги стала акція "Бібліотека під відкритим небом" з виставкою "Письменники рідного краю, дарують нам творів розмай", пройшов пахучий майстер-клас по створенню квіткових мішочків " Краплинки літа".

2019 рік оголошено роком Китаю в Україні. З цієї нагоди бібліотека провела з учнями гімназії відеожурнал " Китай і китайська культура". Учні дізналися, що Китай - це не тільки Велика Стіна, рис і дешеві товари, а й давня країна з багатою історією і культурою, світовими винаходами.  А ще присутні дізналися про нашого земляка, єдиного в Україні  почесного монаха храму Шаолінь - Андрія Петровича Старовойта. Протягом року всі  бажаючі будуть  мати можливість почерпнути багато цікавого про цю країну

У наші непрості часи, з ряду причин, багато дітей не лише не відвідують регулярно бібліотеки, але й ніколи в них не були. Між тим, жоден комп’ютер не замінить живого спілкування з книгою. Для того, щоб познайомити дошкільняті дітей молодшого віку із «царством книги» - бібліотекою, були організовані екскурсії «Перші кроки до бібліотеки» та «Знайомство з бібліотекою».

Читачі і працівники бібліотеки не залишаються байдужими до  проблем суспільства. Доказом цього є акції, які започатковані і проводяться бібліотекою, а саме: Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» - збір книг до бібліотек військових частин збройних сил України, «Без добра неможлива справжня радість» - акція по збору теплих речей для осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Бібліотека – це не тільки сховище книг, а й місце живого спілкування людей і тому, щосуботи у Публічній бібліотеці працює  «Літературна кав’ярня», де збираються люди різного віку та різних вподобань, яких об’єднала любов до книги і читання.

Отже, книгозбірні сьогодні –це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять важливий внесок у розвиток українського державотворення, сприяючі розбудові громадянського суспільства.

Фото без опису

Бібліотека просто неба

Фото без опису

Літературна кавярня

Фото без опису

Памяті Героїв Крут

Фото без опису

Переможці конкурсу Книгоманія.

Фото без опису

Співпраця з волонтерами Корпусу мира

Фото без опису

Співпраця з прфліцеєм

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних