Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відкрито пам’ятний знак Герою-земляку Сингаївському С.Ф.

Дата: 25.09.2019 16:13
Кількість переглядів: 1398

23 вересня в Лутівському старостинському окрузі відзначили 75-ту річницю отримання звання Героя Радянського Союзу посмертно, нашим земляком, уродженцем с.Лутівка, підполковником Сингаївським Семеном Федоровичем, який загинув 11.04.1944 року, визволяючи Україну від німецьких загарбників на території Тернопільської області. З цієї нагоди було відкрито пам’ятний знак Герою-земляку Сингаївіському С.Ф. на території Урочища Братської могили загиблим воїнам. Дана подія відбулася за ініціативи міського голови Володимира Тетерського, голови районної ради Олександра Потієнка та за фінансової підтримки директора ТОВ «Радомишльське овочеве підприємство» Віталія Літвіна.  

У мітингу, з нагоди відкриття пам’ятного знаку, взяли участь племінники  загиблого Героя Олександр та Павло Сингаївські, міський голова В.Тетерський, голова районної ради О.Потієнко, в.о. старости с.Лутівка Н.Василишина, голова районної ветеранської організації В.Жлуктенко, працівники Лутівської сільської ради, представники засобів масової інформації, громадські активісти та односельчани.

Зі словами скорботи та вдячності перед присутніми мали змогу виступити очільники громади та району, родичі загиблого, які подякували  Семену Сингаївському за його подвиг та наголосили про те, що народ доти живе, доки жива пам’ять про його історію та героїв.  Не можна було стримати сліз від журливих пісень ансамблю із с.В.Рача під керівництвом Василя Петровича Кузменка.

Право відкрити пам’ятний знак Герою-земляку було надано міському голові В.Тетерському, голові районної ради О.Потієнку та племіннику загиблого О.Сингаївському. 

Після відкриття пам’ятного знаку присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого земляка та всіх героїв похованих у братській могилі,  поклавши живі квіти.

Священник Отець Володимир, настоятель церкви с.Лутівка, освятив пам’ятний знак загиблому Герою та, прочитавши молитву, провів заупокійне богослужіння. 

Вічна Слава і Пам’ять нашому земляку – Семену Сингаївському!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних