Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

В дитячому садочку «Берізка» триває масштабний ремонт приміщення

Дата: 21.08.2019 14:43
Кількість переглядів: 1491

Що робить громаду успішною? ЇЇ погляд в майбутнє, турбота про підростаюче покоління. Тому і приділяється велика увага дошкільним навчальним закладам нашої громади.

         Комунальний заклад дошкільної освіти  №1 «Берізка»  є найстарішим серед  міських  дитячих   закладів дошкільної освіти. Вперше він відкрив двері  для своїх вихованців у 1919 році.

Старі приміщення, побудовані понад сто років тому, їх конструкції фізично зносилися, потребували  ремонту, заміни. Звичайно,  що дітвора і колектив садочку  в таких умовах відчували дискомфорт.

Розуміючи необхідність у ремонті приміщень даного закладу, міський голова Володимир Тетерський, спільно з головою районної ради Олександром Потієнком прийняли рішення про включення дитсадка  у план ремонту комунальних  закладів міста за  рахунок коштів  міського бюджету на 2019 рік.

«І колектив  закладу переконався, що у нашого міського голови  слова підтверджуються конкретними справами. Невдовзі до нас прибули проектувальники», - розповідає директор закладу Людмила Капранчук.

Наступним кроком  було виготовлення проектно-кошторисної документації.  Після її затвердження розпочались ремонтні роботи  по утепленню стінових  конструкцій корпусу. У планах - реконструкція даху, заміна його елементів та матеріалів покриття замість шиферу на сучасні за рахунок місцевого бюджету.

На ремонт даху залучено 1,5 млн грн., з них 585 тис. грн. – кошти субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури, 350 тис. грн.-   кошти обласного бюджету, які надійшли  за сприяння  депутата Житомирської обласної ради Анатолія Павленка, та 565 тис. з місцевого бюджету.

Сучасне будівництво вимагає значних коштів. Районна рада на чолі з головою Олександром Потієнком  взяла участь  у програмі по енергоефективності та теплозбереженню, яку реалізує на території України  Організація Об’єднаних Націй,  захистила проект та отримала  від ПРООН співфінансування 350 тисяч гривень, аби садочок став привабливим та безпечним для маленьких радомишлян. Крім того,  на сесії районної ради депутатами було спрямовано 180 тис. грн. для ремонту дошкільного закладу.

«Найвища нагорода для усіх нас, для влади та батьків - усміхнені обличчя  наших  дітей. На  мій погляд,  найважливіше – бачити наочні приклади тих змін, що сьогодні відбуваються у нашій громаді. Тому і в подальшому роботу свою, міської ради та депутатського корпусу  спрямовуватиму на створення безпечних та комфортних умов для наших маленьких радомишлян», - зазначив Володимир Тетерський, Радомишльський міський голова.

На завершення хочемо зазначити, що лише консолідація спільних зусиль, взаємне розуміння проблем і викликів, які стоять перед владою, приносять результати і наші діти невдовзі матимуть красиві і комфортні приміщення, в яких вони будуть зростати і виховуватись.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних