Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Культурне село

Дата: 14.08.2019 15:21
Кількість переглядів: 1034

    Від багатьох людей можна почути скептичний відгук: «Село відживає». Безперечно хочеться стрімкого розвитку сільської культури, осучасненням місцевих колоритів, використання новітніх технологій та ще багато чого цікавого.                           Проте: хизуватись сільським дозвіллям Радомишльської ОТГ варто, оскільки кожен вдалий захід – це свіжий ковток повітря для місцевих трударів, це дитячі щирі посмішки та радість молоді.                                          Фото без опису

   Новорічні свята з щедрівками, колядками, гуляннями біля ялинки пройшли практично в кожному селі.                                                       

    Не всі, але багато клубів відкрили двері, для своїх гостей, у теплі зали, адже у 2018 році в більшості закладів культури було встановлено твердопаливні котли-булер?яни, а у цьому році теплом будуть забезпечені решта культурних сільських світлиць Радомишльської ОТГ.                               

     У лютому, березні, квітні в деяких селах проходили прекрасні виїзні концертні МБК, така практика матиме своє продовження вже цієї осені. Чудові тематичні заходи (патріотичні, розважальні, до 8 березня, 9 травня, Дня молоді, тощо) збирали десятки, а то і сотні вдячних глядачів, адже на даний час села ОТГ на 80% забезпечені звуковим обладнанням, що значно покращує організацію та якість проведення будь-якого концерту чи творчого вечору. Івана Купала святкували усі: кидали на воду віночки, палили багаття, проте у Верлоці це дійство стало традиційно яскравим, наповненим автентичністю, позитивом, індивідуальністю  й особливим настроєм.      

    Великорацький округ вже другий рік поспіль зустрічає гостей смачного фестивалю «Радомлин»; Ставки, теж вдруге, чекають вересневої зустрічі на фестиваль патріотичної пісні «Червона калина».                           

    Краснобірка широко відзначила день села, мешканці не томились святкувати і відмітили належну організацію та проведення заходу.            Про кожне село можна розповідати багато, бо там працюють самовіддані люди, які постійно вдосконалюють методи роботи, щоб вислів «Село вимирає» не лягало важкою ношею на людей.                                                          

    Кілька місяців тому сільські заклади культури отримали сучасне мультимедійне обладнання, що дає змогу розширити коло культурного відпочинку та дозвілля: кіно, мультфільми, документальні фільми, відеолекторії, журнали, тощо. Наявну техніку вже почали застосовувати працівники галузі в чотирьох сільських округах, мешканці з нетерпінням чекають анонсів та радісно сприймають цікаві новації. Маючи приклади сусідів, удосконалюють свої знання та навчаються новітнім технологіям і інші округи.                                                                                                                        

     З метою підвищення кваліфікації у серпні буде проведено семінар-навчання для сільських працівників сфери культури, що дасть можливість спостерігати позитивний ріст кількості та якості культурних послуг на селі.   Фото без опису         

     Як десятки років тому, жителі округів зможуть приходити на «вечірні кінозали», а «денні мультзали» чекатимуть малечу; патріотично виховувати молодь допоможуть цікаві заходи, відеолекторії, документальні стрічки. 

    Зберегти і примножувати культуру кредо кожного українця, розвивати спільне галузеве завдання самовідданих людей.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних