Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Що чекаю молодих випускників медичних вузів в нашій громаді. Або як Радомишльська ОТГ заохочуватиме молодих лікарів

Дата: 05.08.2019 11:09
Кількість переглядів: 810

    В Україні, в тому числі і в нашій громаді, розпочато реформування різних сфер нашого життя. Не оминув процес реформування і медичну галузь.

    Ні для кого не є великим секретом, що якість медичного обслуговування населення не задовольняє потреб в умовах сучасного розвитку медицини і поширення хвороб.

  Впродовж існування держави України як незалежної  в у мовах гострої недостатності фінансування державою забезпечувалось утримання медичної галузі лише на основні  витрати – виплату заробітної плати медичному персоналу та енергоносії. А про закупівлю сучасного медичного обладнання мова взагалі не йшла. 

      Рівень заробітної плати, відсутність можливості придбати житло, утримувати родину – все це сприяло тому, що міста районного значення відчули гостру потребу у кваліфікованих молодих медичних спеціалістах.

    Ця проблема стосується не лише нашого міста, а і ряду малих міст території України.

      Про кризу в галузі медицини нашого району ми почали говорити конкретно в цьому році.

     Головний лікар Радомишльської ЦРЛ звернулась з пропозицією до міської ради щодо закриття пологового відділення Радомишльської ЦРЛ. Основними причинами такої пропозиції стали: мала кількість пологів, а також відсутність лікаря неонатолога. В той же час на сайт міської ради була подана петиція про «Не закриття пологового відділення при Радомишльській центральній районній лікарні», яка набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

       За ініціативи міського голови Володимира Тетерського були організовані громадські слухання. Заслухані всі присутні сторони: і прибічники закриття, і ті, кого такі дії обурили. Після довгих дебатів учасники слухань прийшли до висновку, що молоді лікарі не залишаються у медичних закладах громади, бо їх не влаштовує рівень заробітної плати і відсутність житла. Тому громадою не  було  схвалено рішення щодо закриття пологового відділення, а рекомендовано розглянути на сесії міської ради пропозицію придбання житла для молодих лікарів-спеціалістів. За це одностайно  проголосували всі присутні.

     На черговій сесії міської ради 18.04.2019 року з міського бюджету на придбання житла молодим спеціалістам лікарям було виділено 270 тисяч гривень.

    На 20 сесії міської ради 01.08.2019 року Радомишльський міський голова Володимир Тетерський запропонував внести до Програми «Місцевих стимулів для медичних працівників закладів охорони здоров’я Радомишльської міської ради на 2019-2021 роки» пропозицію про матеріальне заохочення молодих спеціалістів. Тобто, молодий лікар перший рік, який він відпрацює в галузі медицини нашої громади отримає одноразову грошову допомогу в розмірі дві мінімальні заробітні плати, другий рік – 3 мінімальні з/п, третій рік – 4  мінімальні з/п.

    Депутати підтримали пропозицію. Запропоновані зміни внесені до програми.

   Матимемо надію, що відтепер молоді лікарі, маючи необхідну підтримку від міської влади та від громади, залишатимуться працювати та надавати якісні медичні послуги нашим громадянам.

 

        

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.