Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

"Поляну казок" знищили вандали

Дата: 18.07.2019 16:03
Кількість переглядів: 2401

Що потрібно людині для комфортного існування ? Гідні заробітні плати, безпечне середовище, організоване та змістовне дозвілля. Наступне питання: хто має все це створити?  Роботодавець, законодавець, місцева влада?

         Остання, для комфортного середовища своїх громадян робить все можливе, поступово, виходячи з фінансових можливостей. За останні роки  в Радомишльській громаді  ремонтують дороги, заклади освіти, медицини, культури, що не відбувалося протягом десятки років, покращується благоустрій населених пунктів.

         Все це робиться не тільки для позитивного іміджу громади, а на сам перед для комфорту її жителів. Розробляються проекти, проводяться  їх обговорення з подальшим втіленням в життя.

Фото без опису

        Одним з таких втілених проектів стала «Поляна казок» в нашому  Міському парку. Це був позаконкурсний проект, який розглядався на конкурсі молодіжних проектів «Моя Радомишльщина» у лютому  цього року. З районного бюджету міському на його реалізацію була надана субвенція в сумі 100 тисяч гривень. Вже перед днем міста було встановлено декілька дерев’яних скульптур: хатинка Баби Яги, сова, плетений паркан, лавки, грибочки. Хочемо зазначити, що собівартість такої однієї скульптури складає близько 30-70 тисяч гривень. Враховуючи пропозиції, влада міста та району домовилась з місцевим скульптор, який став працювати над втіленням концепції цього проекту.

Основною ідеєю облаштування «Поляни казок» було забезпечення цікавого та веселого дозвілля маленьких жителів нашої громади. Коли встановлювались перші скульптури, кожен уявляв, як тут будуть відпочивати маленькі діти, як будуть робити селфі підлітки, як парк поступово поверне свою красу та стане окрасою нашої громади. Як до нього будуть приходити гості міста і відпочивати у затишку зелених дерев.

Фото без опису

Проект передбачає встановлення  інших скульптур, але вже з казковими героями. Але постає питання - для кого та навіщо? Чи потребують цього наші городяни?

         16 липня в міському парку невідомі вчинили акт вандалізму. Ні, це не гучні слова. Вони понівечили поляну казок, зіпсували банер на сцені, потрощили нові місця на глядацькій трибуні міського стадіону «Авангард».

         Тож питання: «А чи варто продовжувати добрі справи в нашій громаді, якщо не бережем того, що вже зроблено?» Дорослі, люди похилого віку, молоді батьки такого не вчинять, не вчинили це і «зальотні чужинці». Зробили це місцеві юні поціновувачі «нового культурного простору». Так  тепер розважається місцева юнь – трощить, знищує, залишає за собою сміття. Не знає, куди подіти свою неприборкану енергію. Чи робити добрі справи стало не модно? Нудно? Не стильно?

Фото без опису

         Але, на щастя, є і ті, хто не поділяє такі дії своїх однолітків. Тих, кого ми запитали, обурені вчинком невідомих. Це радує. Саме для них та підростаючого покоління громада буде розвиватись. Ставати  кращою, сучаснішою та комфортною.

         Для цього кожному з нас потрібно ставитись відповідально до того , хто і що тебе оточує. Берегти вже зроблене і примножувати набуте.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних