Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Є люди які переймаються чистотою нашої громади

Дата: 04.07.2019 13:59
Кількість переглядів: 1617

Приємно відмітити, що радомишляни почали сортувати сміття, оскільки все це робиться заради майбутнього наших дітей да і нас, дорослих.

Ще не так давно наші вулиці були завалені стихійними сміттєзвалищами, а деякі навіть підвішували свої відходи на дерева. Сьогодні картина змінилась. Багато скептиків було, коли придбали сміттєвоз, який регулярно вивозить сміття з вулиць міста. Міської радою придбані контейнери для роздільного сортування побутових відходів. І що важливо - люди зрозуміли значимість цього процесу, аби не потонути у власному смітті.

Містяни можуть бачити як помаранчева машина курсує не лише центром, а всіма вулицями міста. Але деяких городян обурює що в сміттєвоз збирається все сміття і відсутнє сортування. Аби з’ясувати ситуацію ми звернулись до директора Радомишльського міського комунального підприємства «Благоустрій міста» Олександра Гангальського, який дав роз’яснення.

- Сміттєвоз, який знаходиться на балансі нашого підприємства, обслуговує всі вулиці нашого міста, і не лише тих городян, які заключили з нами договір. Адже прибирати стихійні сміттєзвалища набагато складніше та затратно. Звичайно, хотілося б, щоб радомишляни проявили громадську свідомість та заключали з нами договори на вивіз відходів. Але поки великої активності з їх боку ми не спостерігаємо. Підприємством було прийнято рішення про окремий збір сміття. Тобто, одною машиною збираються побутові відходи, пласти та скло, але окремо і в різний час. - розповів Олександр Миколайович Гангальський.

З кожним роком сміття збільшується, адже збільшуються потреби людей. За кілька останніх десятиліть сміття перетворилося на глобальну проблему людства. Україна поки що робить перші кроки у вирішенні сміттєвого питання.

З 1 січня 2018 року набуває чинності пункт 12 до статті 32 Закону України «Про відходи», яка і зобов’яже всіх нас це робити. Прийнятий ще в 2012 році пункт відповідає двом Директивам ЄС - 1999/31/ЕС та 2008/98/ЕС, що врегульовують поводження зі сміттям у країнах Європи, надають чітку послідовність дій, які необхідно виконувати з відходами, класифікують сміття, ставлять стратегічну мету скоротити кількість відходів, які вивозять на полігони.

Тому відмовки «в мене сміття немає» не повинні лунати з вуст сучасних українців. Адже майбутнє нас і наших дітей залежить від того куди ти скидаєш сміття.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних