Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

День міста – свято, що об'єднує та надихає

Дата: 19.06.2019 15:46
Кількість переглядів: 2141

Що означає наш світ, без подій, без характерів, дат і імен? Кому, як не нашому місту Радомишль  знати це. Місто з глибини віків – так його називають наші письменники. «Моє рідне місто!» - так називаємо його ми, радомишляни. Чим він є для кожного з нас? Містом, в якому комфортно живеться. Містом, що надихає, і яке не проміняєш на жодне інше. Містом, у якому ми народжуємо та виховуємо дітей,  разом радіємо перемогам і ділимо гіркоту втрат…

Так, приємно, що з року в рік наш Радомишль стає красивішим, чистішим, розвинутішим. Що й не дивно, бо з XVII століття Мичеськ заявив себе у літописах. Віками він уславлював себе визначними подіями, видатними людьми, великим історичним та культурним спадком. В усі часи Радомишль вирізнявся своєю миролюбністю, мудрістю та умінням об'єднувати в одну родину представників різних національностей та конфесій. А нас усіх єднає любов до міста, яка не має минулого та меж. Ми живемо, працюємо, творимо й виховуємо своїх дітей із шаною до рідного Радомишля.Фото без опису

«З днем народження, рідне місто!»,- сказав кожен, хто завітав червневого сонячного дня до міського парку на свято. Звичайно це не державне свято - але таке близьке та рідне для кожного його жителя, адже другий рік ми зустрічаємо його разом  у нашій Радомишльській об’єднаній громаді.

Ми вкотре зібралися великою та дружнью громадою, аби відсвяткувати разом це свято - День міста. Великою ходою вулицями міста розпочали святкування представники влади, громадські активісти, творчі колективи, юні артисти та спортсмени, які  поєднали в собі три покоління радомишлян.

Міський парк зустрів всіх затінком, теплом, яскравим вбранням. Кожен з радомишлян та гостей свята міг завітати не тільки до «Гостинного двору», який  влаштували старостинські округи нашої юної громади, а й до алеї майстрів, виставки станції юних натуралістів, юних судомоделістів, робіт Будинку  дитячої творчості та послухати старовинні інструменти ручної роботи, а також роздивитися старовинні вишиті рушники Житомирського краєзнавчого музею. Бажаючі мали змогу придбати глиняний посуд, прикраси, живопис, ляльки-мотанки та інші вироби народних майстрів. А поруч з мистецькими острівцями культури також були  розміщенні фотозони, де робили селфі та групові фото родини та дружні компанії. І відразу соцмережі вибухнули сотнями радісних та святкових фото.

Фото без опису

Під час урочистої частини присутніх привітав Радомишльський міський голова Володимир Тетерський. Він наголосив, що цього року День міста об’єднало чотири свята: День міста Радомишля, свято світлої Трійці, День медичного працівника та День батька.

Зокрема Володимир Романович сказав: «Це свято об’єднує усіх, кому дороге місто - його вулиці, будівлі, його героїчне минуле і трудове сьогодення. Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив його славетну історію, збагачував традиції та розбудовував.

Усі досягнення, якими багатий Радомишль, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. Разом ми розвиваємося, покращуємо благоустрій, прагнемо набувати європейського вигляду. Разом ми єдина і велика сім’я, яка прагне створити зручні й комфортні умови для свого життя».

Фото без опису

Також Володимир Тетерський привітав всіх з святом Трійці, медичних працівників та всіх татусів Радомишльської об’єднаної громади.

«Бажаю усім нам миру, гарного свята та збереження гідних традицій», - зазначив міський голова. До вітань приєдналась голова Радомишльської державної адміністрації Світлана Ковальчук.

Почесними грамотами Радомишльської міської ради, Радомишльської державної адміністрації та Радомишльської районної ради були нагороджені представники різних галузей, громадські активісти, молодь, які зробили особистий внесок у розвиток молодої Радомишльської громади. Призи отримали і старостинські округи Радомишльської ОТГ за участь у роботі «Гостинного двору».

Сюрпризом на святі став подарунок народного депутат України Павла Дзюблика у вигляді триметрового торту. Павло Володимирович привітав радомишлян зі святом.

Своїх земляків привітав депутат обласної ради Анатолій Павленко, який за час депутатства зробив великий вклад у розвиток всієї Радомишльщини та пригостив всіх дітлахів морозивом.Фото без опису

Щороку на День міста на радомишлян та гостей чекають різноманітні спортивні, мистецькі, розважальні заходи. Так сталося і цього року.

На міському стадіоні «Авангард» любителі спорту мали змогу позмагатися в ерудованій грі з шахів та шашок, помірятися силою, піднімаючи гирі, спостерігати зі футбольними баталіями юних футболістів, помилуватися новою глядацькою трибуною.

Однією з родзинок свята став виступ військового оркестру Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова.  

Фото без опису

Вже склалася добра традиція щороку до Дня міста готувати музичні  подарунки для громади від найменших жителів громади – вихованців дошкільних закладів та  Будинку дитячої творчості, танцювальних колективів нашого міста, юних вокалістів. Дитячий сміх, веселий гомін та щасливі обличчя батьків – все це можна було побачити під час виступу талановитих діток в рамках концертної програми. Порадували присутніх виступи народних аматорських колективів та вокалісти міського Будинку культури. На свято завітали гості, які показали фаєр-шоу,  учасники «Х-фактор»  гурт «Тріода». 

Фото без опису

Завершилось святкування святковим феєрверком та дискотекою. Всі поверталися додому з гарним настроєм та з незабутніми враженнями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних