Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ДО УВАГИ ВИБОРЦІВ РАДОМИШЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 06.06.2019 12:01
Кількість переглядів: 1749

  Фото без опису В Україні проходить виборчий процес позачергових виборів народних депутатів України, які відбудуться  21 липня 2019 року. 

  Постановою Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року №893 (із змінами) визначено Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси. Тим виборцям, які  у день виборів будуть знаходитись у відрядженні, на лікуванні, проживають у нашому районі без реєстрації місця проживання, внутрішньо переміщені особи із окупованих територій Донецької та Луганської областей, Автономної  Республіки Крим, члени дільничих виборчих комісій, спостерігачі, тощо, постанова забезпечує можливість тимчасово змінити місце голосування на іншу виборчу дільницю без зміни виборчої адреси

      

   Відділ  ведення Державного реєстру виборців апарату адміністрації надає роз’яснення з найбільш актуальних питань тимчасової зміни місця голосування.

 

Куди звертатися із заявою про тимчасову зміну місця голосування?

 

  Виборець може звернутися із відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за вказаним у цій заяві місцем перебування виборця в день виборів чи місцезнаходженням виборчої дільниці, яку він просить визначити місцем його голосування або до відділу ведення за виборчою адресою заявника, яка визначається відповідно до статті 8 Закону України "Про Державний реєстр виборців", тобто за адресою реєстрації місця проживання виборця.

       

Чим може бути мотивовано заяву про тимчасову зміну місця голосування?

 

     Згідно частини 3 ст. 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців" орган ведення Державного реєстру виборців  може змінити виборцю місце голосування за мотивованим зверненням. Зокрема, це може бути робоче відрядження, фактичне проживання не за зареєстрованим місцем проживання, робота або навчання у відповідному населеному пункті або державі, перебування в санаторії і т.п. Мотивація тимчасової зміни місця голосування зазначається лише у заяві і може бути викладена, зокрема, у такій формі: "за сімейними обставинами", "у зв’язку з відрядженням", "у зв’язку з виробничою необхідністю", "за місцем роботи", "за місцем навчання", "за місцем фактичного проживання", "у зв’язку із відпусткою", "у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням", тощо.

        

Які документи є достатніми для мотивування заяви про тимчасову зміну місця голосування?

 

   Документи не додаються. 29 травня 2019 року Центральною виборчою комісією прийнято постанову № 910, якою внесено зміни до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893, в частині скасування підтверджуючих документів щодо мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування.      

 

 

Чи можливо подати заяву про тимчасову зміну місця голосування шляхом надсилання її поштою?

 

   Ні. Заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто. При поданні заяви пред’являється документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, –  це паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України і не отримала паспорт ).

 

 

Чи може орган ведення Державного реєстру виборців тимчасово змінити місце голосування виборцю, який не має зареєстрованого місця проживання?

 

    Процедура тимчасової зміни місця голосування передбачає зміну виборчої дільниці, до якої виборець відноситься за його виборчою адресою на підставі відомостей Реєстру на іншу виборчу дільницю, на яку він просить тимчасово змінити йому місце голосування. У випадку звернення до органу ведення Державного реєстру виборців виборця, в якого немає зареєстрованого місця проживання, йому пропонується визначити свою виборчу адресу за погодженням із центром обліку, який відповідно до закону веде облік бездомних осіб.

 

 Чи є обмеження для виборців, які тимчасово змінили місце голосування, під  час голосування на виборах народних депутатів України ?

 Якщо виборцю тимчасово змінено місце голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець відноситься на підставі відомостей Реєстру, то голосування проводиться за одним бюлетнем. При цьому у списках виборців у графі "Примітки" робиться відмітка "Отримує лише бюлетень для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі".

  

 В які терміни проводиться прийом заяв на  тимчасову зміну місця голосування ?

 

   Вже сьогодні відділ ведення Державного реєстру виборців  приймає заяви на  тимчасову зміну місця голосування, тобто з початку оголошення виборчого процесу та не пізніш ніж за п’ять днів до дня голосування до 15 липня 2019 року включно.

     Всім, хто має необхідність тимчасово змінити місце голосування  або перевірити персональні дані в Державному реєстрі виборців нагадуємо, що відділ знаходиться на другому  поверсі адмінбудинку районної державної адміністрації, каб,22, адреса:  Соборний майдан , 12, м. Радомишль;  телефон: 4-24-58.

 

 

Начальник відділу  ведення

Державного реєстру виборців

апарату адміністрації                                                                      Науменко Л.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних