Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Кирило і Мефодій: Апостоли всеслов'янські»

Дата: 30.05.2019 09:25
Кількість переглядів: 1191

Щорічно 24 травня у всіх слов'янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія – творців слов'янської писемності. День слов'янської писемності та культури – це день, який об'єднує усі слов'янські народи. Цей день дає змогу кожному поринути в історію та виховати в собі часточку патріотизму. Вшановуючи пам'ять братів-просвітителів ми звертаємось до могутнього джерела сили і життєздатності української нації, до глибинних її основ.

            З нагоди цієї дати бібліотекарі бібліотечного пункту видачі літератури КЗ «Публічна бібліотека - медіатека» провели для семикласників міської гімназії подорож в історію «Кирило і Мефодій: Апостоли всеслов'янські».

            На заході учням розповіли про життя і просвітницьку діяльність братів-подвижників, про історію виникнення слов'янської писемності і її роль в розвитку української літератури і культури.

            До уваги присутніх була представлена тематична книжкова виставка «Кирило і Мефодій – творці слов'янської писемності». Також учні ознайомились із книжковою виставкою універсального змісту «Книги – це мудрість століть».

 

                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.