Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Минають літа, але пам'ять жива»

Дата: 14.05.2019 16:45
Кількість переглядів: 1241

     Під такою назвою 11 травня в бібліотечному пункті видачі літератури КЗ «Публічна бібліотека - медіатека» відбулося чергове засідання поетичного клубу «Ліра» присвячене Дню пам’яті і примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дню матері.

      У найбільшому збройному конфлікті в історії людства за різними оцінками загинуло від 50 до 85 млн. людей, у тому числі 8-10 млн. в Україні. Війна, яка забрала життя мільйонів українців не оминула родини учасників клубу. Присутні згадували родичів-фронтовиків і батьків-переможців. На їх честь лунали вірші: «Ти пам’ятаєш тату…» Л. Дерев’янко, «Не повернувся мій батько з війни» Є. Кравчук, «Роздуми про війну» І. Огороднік, «Хрещена» Тамари Шевчук та інші.

     Великий тягар воєнного лихоліття понесли на своїх тендітних плечах жінки, матері. Щемливим сумом, великою любов’ю, вдячністю і шаною наповнені вірші учасників клубу присвячені своїм матерям. Зворушливо прозвучали вірші: «Мамина хустина» (Є. Кравчук), «Про маму і синицю» (І. Огороднік), «Батьківська хата» (Т. Шевчук) та вірші О. Копаниці.

     Засідання клубу пройшло у теплій невимушеній атмосфері. Учасників заходу об’єднали взаємоповага один до одного і любов до поетичного слова.   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних