Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Згадали полеглих – вшанували живих

Дата: 10.05.2019 14:27
Кількість переглядів: 1245

Фото без опису

У ці травневі дні ми відзначили 74-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ми відчули на собі, що найдорожчим є Мир, найсвятішою - Перемога над ворогом, який бажає смерті ближнього, зазіхає на чуже, зневажає твою Батьківщину, віру, культуру, твоє право на життя і свободу.

Розуміння цього нас єднає і робить сильнішими. Скільки б не минуло часу, а День Перемоги завжди буде світлим днем зі сльозами на очах. Ця дата житиме в наших серцях, а у пам'яті назавжди залишаться святі імена тих, хто віддав своє життя за рідну країну.

9 травня урочистою ходою учасники заходу пройшли святковою колоною до Меморіалу Слави де і відбувся мітинг-реквієм. Жителі та гості Радомишльщини, дорослі та підростаюче покоління  зібралися, щоб віддати  шану всім полеглим захисникам Батьківщини, подякувати присутнім сивочолим ветеранам, яких, на жаль, залишилось одиниці…  Час невпинно йде вперед забираючи з собою сивочолих ветеранів.

Мітинг відкрився Гімном  України. Світлана Ковальчук, голова Радомишльської районної державної адміністрації, звернулась з привітальним словом до всіх присутніх, також виступив голова районної організації ветеранів Валерій Жлуктенко. Вони згадали про величний подвиг наших дідів і прадідів, які ціною власного життя і здоров'я вибороли свободу для рідної землі та світле майбутнє для нащадків, тих, хто ціною свого життя боронить цілісність нашої держави на східних рубежах сьогодні.

Хвилина мовчання… Схилили голови учасники реквієму від наймолодшого до найстаршого. Кожен пройнявся повагою до ветеранів війни і згадав усіх, хто загинув на воєнних фронтах,  не дожив до цього Дня Перемоги, імена Героїв, наших земляків, учасників АТО, які віддали своє життя за Україну, її незалежність і цілісність, за всіх нас. На їх честь пролунав військовий салют. Відбулось покладання квітів від установ та організацій нашої громади, жителів Радомишльщини.

Військові – а це захисники нашої рідної землі, пройшлись маршем по Меморіалу Слави. Їх змінили допризовники нашої громади, гордість Радомишльщини - творчі колективи та юні спортсмени.

Традиційно була підготовлена польова кухня. Також на стадіоні Радомишльського професійного ліцею «Будівельник» відбувся фінал кубку району «Зорі Полісся» з футболу, присвячений Дню Перемоги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних