Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

НЕБЕЗПЕКА ПРИ СПАЛЮВАННІ СУХОЇ ТРАВИ

Дата: 05.03.2019 10:36
Кількість переглядів: 1333

Фото без описуДуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

 

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО:

- спалювати рослинні залишки на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів, за винятком випадків, коли це здійснюється з використанням спеціальних установок;

- спалювати всі види відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень;

 

Нерідко при випалюванні стерні, сухої рослинності пошкоджуються полезахисні лісові смуги, виникають великі пожежі, в т.ч. і в прилеглих лісових масивах. Аналогічним чином, існує загроза і загоряння житлових будинків.

Часте спалювання трави переростає в неконтрольоване горіння і нерідко призводить до важких наслідків, зокрема і з людськими жертвами.

Тому ми наполегливо просимо не випалювати суху траву, рослинні залишки та побутові відходи (сміття). Адже сухостій можна компостувати і згодом використовувати як природне добриво для підживлення дерев та кущів. На великих ділянках рослинні залишки (соломи) можна переорати, побутові відходи складувати у відведених місцях.

Гасіння таких пожеж тягне за собою значні затрати коштів, які станом на сьогоднішній день вкрай необхідні нашій державі. Давайте спробуємо зберегти наш район від масових пожеж, в які можуть перерости найменші загорання сухої трави та сміття. Будьте пильними та уважними до себе та оточуючих Вас людей. Не дозволяйте своїм близьким та знайомим проводити спалювання сухої рослинності та сміття. Почнемо формувати свою свідомість та культуру ставлення до навколишнього середовища з себе.

Давайте запобігати вогняному лиху разом.
Якщо ви помітили горіння сухої трави - спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадках значного поширення пожежі - негайно повідомте про загорання за телефоном 101!

В екстрених ситуаціях телефонуйте – 101

 

Повідомляє: провідний інспектор Радомишльського РС У ДСНС Гончаренко Я. В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних