Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Інформує Радомишльське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області щодо здійснення державного нагляду в 2019 році

Дата: 11.02.2019 15:52
Кількість переглядів: 1604

Фото без опису

До уваги операторам ринку харчової продукції!

 

Відповідно до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку) є суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами). Оператором ринку також вважається агропродовольчий ринок.

Звертаємо увагу на те, що державний контроль операторів ринку здійснюється Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі – Держпродспоживслужба) та її територіальними органами. Радомишльським територіальним органом Держпродспоживслужби є Радомишльське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Планові заходи державного нагляду (контролю) операторів ринку - суб’єктів господарювання у 2019 році здійснюватимуться відповідно до наказу Держпродспоживслужби від 27.11.2018 № 965 «Про затвердження щорічного плану державного контролю Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини)», який розміщено на сайті Держпродспоживслужби в розділі «Діяльність» підрозділ «Плани діяльності».

Державний контроль в 2019 році є ризикоорієнтованим та здійснюватиметься з періодичністю, що є достатньою для досягнення цілей ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Процедура визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю у формі інспектування та аудиту прописана постановою КМУ від 31.10.2018 № 896 «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»

Заходи державного контролю в 2019 році будуть проводитись без попередження (повідомлення) оператора ринку, крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю, із застосуванням аудіо-відеотехніки й акту державного контролю, затвердженого наказом Міністерства анрарної політики та продовольства України від 06.02.2017 № 42 «Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо проведення з харчовими продуктами».

Акт державного контролю містить вичерпний перелік питань для перевірки дотримання оператором ринку законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин. Кожне таке питання містить посилання на вимогу нормативно-правового акта (статтю, частину, пункт, підпункт, абзац тощо), яка підлягає дотриманню оператором ринку.

 

 

Для отримання більш детальної інформації щодо процедури контролю пропонуємо звернутися безпосередньо до Радомишльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (м. Радомишль, вул. Вокзальна, 34Б; E-mail: radomyshl.upr.dpss@gmail.com; Тел: (04132)42007)

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних