Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Інформує Радомишльське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області щодо здійснення державної реєстрації потужностей

Дата: 11.02.2019 15:49
Кількість переглядів: 541

Фото без опису

Інформує Радомишльське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області щодо здійснення державної реєстрації потужностей

 

До уваги операторам ринку харчової продукції!

 

Відповідно до ст. 25 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» операторам ринку необхідно провести державну реєстрацію своїх потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів (далі – потужності), на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.

Державна реєстрація потужностей здійснюється компетентним органом (на території Радомишльського району - Радомишльським районним управлінням ГУ Держпродспоживчслужби в Житомирській області) шляхом внесення відповідної інформації до реєстру на безоплатній основі. Потужностям у реєстрі присвоюється особистий реєстраційний номер. Оператор ринку зобов’язаний подати (надіслати) до територіального органу компетентного органу заяву про державну реєстрацію потужності, в якій зазначаються найменування, ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження або прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), місце проживання оператора ринку, назва (опис) потужності, її адреса, заплановані види діяльності та перелік харчових продуктів, виробництво та/або обіг яких планується здійснювати, вид оператора ринку за класифікацією суб’єктів господарювання, визначеною Господарським кодексом України (суб’єкт мікро-, малого, середнього або великого підприємництва).

Заява про державну реєстрацію потужності засвідчується підписом оператора ринку або уповноваженої ним особи та реєструється територіальним органом компетентного органу в день її надходження.

Рішення про державну реєстрацію потужності або про відмову у такій реєстрації приймається протягом 10 календарних днів після отримання відповідної заяви оператора ринку.

 

Радомишльське районне управління ДПСС попереджає про те, що відповідно до  ст. 65 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» виробництво та/або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов’язковість її державної реєстрації встановлена законом, тягнуть за собою накладення штрафу

  • на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат;
  • на фізичних осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

 

Для отримання більш детальної інформації щодо процедури державної реєстрації пропонуємо звернутися безпосередньо до Радомишльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (м. Радомишль, вул. Вокзальна, 34Б; E-mail: radomyshl.upr.dpss@gmail.com; Тел: (04132)42007)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних