Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Проведення семінар-наради фіскальної служби Житомирської області із головами ОТГ, міських, сільських (селищних) рад Малинського та Радомишльського районів

Дата: 31.01.2019 16:38
Кількість переглядів: 530

Фото без описуГоловним управлінням Державної фіскальної служби в Житомирській області (далі – ГУ ДФС у Житомирській області) було проведено спільну семінар-нараду з головами органів місцевого самоврядування Малинського та Радомишльського районів.

         Метою проведення такої зустрічі було обговорення проблем та перспектив розширення податкової бази місцевих бюджетів в умовах реалізації реформи місцевого самоврядування. Найголовнішими питаннями семінар-наради були взаємовідносини між органами місцевого самоврядування  із фіскальними органами щодо надання сервісних послуг з обслуговування, обліку, розширенню бази оподаткування місцевих бюджетів, адміністрування майнових податків (плата за землю/орендна плата, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки), ПДФО, ЄСВ, спільні заходи, спрямовані на детінізацію ринку праці, а також обговорення та шляхи їх вирішення.

Керівники територіальних органів місцевого самоврядування зазначили ряд проблемних питань, які характерні як для Малинського, так і Радомишльського районів, а саме використання неоформлених земельних ділянок, нецільове використання земельних ділянок, низький рівень декларування доходів фізичних осіб-одноосібників від продажу сільськогосподарської продукції та оренди земельних ділянок тощо.

         За результатами проведеної семінар-наради дійшли до беззаперечного  висновку у необхідності проведення спільної роботи громад з органами фіскальної служби, які завжди відкриті до конструктивної співпраці з органами місцевого самоврядування, та мають всі можливості та компетенцію для підтримки ініціатив місцевих громад щодо реального наповнення місцевих бюджетів. Адже це наша спільна робота, необхідним кроком якої має стати формування на територіях ОТГ, міської, селищних ті сільських рад Малинського та Радомишльського районів даних про податкову базу громад, що передбачає проведення інвентаризації платників податків для визначення економічного потенціалу громади та залучення додаткових джерел фінансування та використання всіх можливих джерел надходжень до місцевих бюджетів, створення легального ринку зайнятості, виплати легальної заробітної плати тощо.

         У заході прийняли участь заступник начальника ГУ ДФС у Житомирській області Катерина Риженкова, начальник управління податків та зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Житомирській області Денис Омельянчук, заступник директора Департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА Світлана Бойм, начальник Малинського управління ГУ ДФС у Житомирській області Олександр М’ясковський, голови та представники органів місцевого самоврядування Малинського та Радомишльського районів.

 

Довідково: графік особистого прийому керівництвом ГУ ДФС у Житомирській області за посиланням: http://zt.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/

ГРАФІК особистого прийому громадян посадовими особами  Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області. Текст документа.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних