Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Сьогодні у всьому світі відзначають День пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2019 16:15
Кількість переглядів: 522

Фото без описуЩорічно 27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Пам’ятна дата була затверджена Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року в резолюції 60/7.

Саме цього дня, 27 січня 1945 року, військові визволили в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі. За час існування цього концтабору в ньому загинули, за деякими оцінками, від 1,5 до 2,2 млн осіб.

Засідання відкрив 7-й Генеральний секретар ООН Кофі Аннан, який закликав «нинішнє і майбутні покоління» не дати повторитися жахам фашизму.

Він підкреслив, що «ми не повинні проходити повз випадків відродження антисемітизму і повинні бути готові діяти проти його нових форм. Це зобов'язання ми несемо не тільки перед єврейським народом, але й перед усіма іншими, кому загрожує або може загрожувати така ж доля. Ми не повинні закривати очі на ідеології ненависті і дискримінації, де б вони не з'являлися».

Варто відзначити, що проведення такого засідання стало можливим після тривалих дипломатичних зусиль Ізраїлю, США, Європейського союзу та інших країн, у результаті чого 156 країн підтримали проведення такого заходу.

У багатьох країнах світу є меморіали і музеї, присвячені пам'яті жертв геноциду. І на території Радомишльщини теж є братськи могили  жертв нацистського терору під час Другої світової війни.

Світова спільнота цього дня не тільки згадує жертв людиноненависницької політики, але й засвідчує прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля стосовно окремої групи людей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних