Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбулося засідання ради регіонального розвитку при Радомишльській РДА

Дата: 26.12.2018 09:56
Кількість переглядів: 455

Фото без описуПрезидент Петро Порошенко доручив головам обласних та районних держадміністрацій  розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад.

З метою   сприяння налагодженню ефективної взаємодії райдержадміністрації з органами місцевого самоврядування району у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, вирішення проблемних питань життєзабезпечення району 22  грудня 2018 року голова районної державної адміністрації Світлана Ковальчук  провела в залі засідань перше організаційне засідання районної Ради регіонального розвитку, яка створена при Радомишльській районній державній адміністрації.

Захід відбувся за участі  Народного депутата  України Павла  Дзюблика, голови районної ради Олександра Потієнка, секретаря Радомшльської міської ради Віктора Міхненка, голови Потіївської ОТГ  Володимира Майструка та голови Вишевицької ОТГ Сергія Гаврутенка, сільських та селищних голів, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, міської та районної рад,  установ та організацій району, представників об’єднаних територіальних громад, керівників підприємств, які здійснюють свою діяльність на території району та представників громадськості.

Завдяки впровадженню реформи децентралізації влади, власні доходи місцевих бюджетів зросли в кілька разів. Це дало змогу реалізувати соціально значущі проекти на територіях громад району.

Голова районної державної адміністрації Світлана Ковальчук наголосила, що Радомишльщина одна з перших, хто втілив реформу децентралізації в життя, дана реформа  здійснювалась для того, щоб наблизити владу до людей, скоротити відстань від людини до громади, яка має реальний фінансовий ресурс для вирішення проблем. Децентралізація – це не лише перерозподіл грошей на місця, на задоволення самих невідкладних потреб громад, але і прийняття політичних та владних рішень, а також чіткий розподіл відповідальності між центральною і місцевою владою.

«В об’єднаних громадах сьогодні найбільше ремонтуються школи, дитячі садочки, Будинки культури, місцеві дороги. Адже для цього є відповідний ресурс, є лідери громад, які ведуть за собою людей, і повині мати відчуття відповідальності перед місцевими жителями»,- зауважила Світлана Василівна.

Також голова райдержадміністрації  повідомила присутнім, що в  Радомишльському районі буде розроблено план  перспективного розвитку району на 2019-2021 роки, в якому буде визначено переваги і пріоритети розвитку  та який буде обговорено із громадянами нашого району.

Своїми досягненнями  на рівні об’єднаних територіальних громад та майбутніми перспективами ділилися: секретар міської ради Віктор Міхненко та  голови об’єднаних територіальних громад  Вишевицької та Потіївської  сільських рад.

Запевнив у підтримці на центральному рівні з розвитку територій району Народний депутат України Павло Дзюблик.

Основним завданням, яке сьогодні стоїть перед всіма органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади – спрямувати спільні зусилля  на забезпечення сталого розвитку територій, що в кінцевому результаті має на меті наближення якісних послуг до кожного жителя громад району.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних