Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

На шляху до створення Громадської ради

Дата: 13.12.2018 11:59
Кількість переглядів: 487

Фото без описуСтаття 38 Конституції України гарантує громадянам України право на участь в управлінні державними справами. Форми такої участі можуть бути різними. Одна з них - це робота громадської ради. Радомишльська об’єднана територіальна громада є великою і за розмірами, і за кількістю жителів, тому за ініціативою громадських організацій, які діють на території громади, з метою постійних консультацій з жителями громади, виконавчий комітет Радомишльської міської ради прийняв рішення про проведення установчих зборів, по утворенню громадської ради.

    Основні функції та завдання цього органу наступні:

  1. Надавати виконкому міської ради пропозиції, щодо підготовки проектів нормативно правових актів.

  2. Збирати, узагальнювати та подавати органу виконавчої влади інформацію про пропозиції громадських організацій, щодо вирішення питань, які мають важливе суспільне значення.

  3. Організовувати публічні заходи для обговорення актуальних питань розвитку громади.

4. Проводити, відповідно до законодавства, громадську експертизу діяльності органу виконавчої влади та громадську антикорупційну експертизу проектів нормативно-правових актів.

5. Контролювати дотримання виконавчим комітетом міської ради нормативно-правових актів, спрямованих на запобігання та протидію корупції.

     5 грудня відбулось засідання ініціативної групи по підготовці проведення установчих зборів громадської ради, в роботі якого приймали участь представники громадських організацій та працівники міської ради. Прийнято рішення провести установчі збори по створенню громадської ради при виконкомі міської ради 17 січня 2019 року о 15 годині в залі засідань міської ради.   

  Формування ради буде відбуватись на виборних засадах на основі добровільного виявлення бажання інститутів громадянського суспільства бути представленими в ній.

  Термін – інститути громадянського суспільства об’єднує всі громадські організації, які створені громадянами для задоволення та захисту своїх соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших інтересів, професійні спілки, творчі спілки, організації роботодавців, благодійні організації, релігійні організації, недержавні засоби масової інформації, інші непідприємницькі товариства і установи.  

  Не можуть входити до складу громадської ради депутати всіх рівнів, працівники виконавчих органів влади, представники політичних партій.

  Представники інститутів громадянського суспільства, які бажають ввійти до складу громадської ради Радомишльської міської ради, запрошуємо до участі в роботі установчих зборів громадської ради. Для цього до 4 січня 2019 року потрібно подати заяву та пакет документів, з їх переліком можна познайомитись на сайті міської ради в рубриці «Громадська рада». Заяви приймаються з 8 до 17 години в приміщенні міської ради за адресою: Соборний Майдан 12, кабінети №2 та №29.

  Голова ініціативної групи                                                      Міхненко В.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних