Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Барвиста осінь»

Дата: 01.11.2018 15:13
Кількість переглядів: 701

Фото без описуПід такою промовистою назвою наприкінці жовтня в Києві відбувся VIII Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості в рамках проекту фестивалю «Квітуча Україна». Приємно, що серед сотень учасників цього престижного заходу були високо відзначені представники Радомишльської музичної школи. А було їх цього разу восьмеро: четверо скрипалів і стільки ж бандуристів. У день виступу «королева музики» – скрипка прекрасно звучала в руках учасників квартету: Романа Литвиненка, Владислава Духніча, Юлії Лазаренко та Дар’ї Саламатіної. Учні І.О. Клименко чудово виконали романтичну композицію американського композитора Джеррі Хермана «Хелло, Доллі!». Нагородою за цей виступ стала перша пермія від журі фестивалю. Непоганий результат показав також дует скрипалів у складі Р. Литвиненка та В. Духніча. Хлопці отримали другу премію за виконання інструментальної п’єси «Токката» композитора Тетяни Шернас. Обидва виступи наших скрипалів супроводжував  їхній постійний акомпаніатор – викладач Радомишльської музичної школи Роман Вікторович Піхтелев.

Фото без описуТрадиційно високі оцінки здобули також і радомишльські бандуристи. Квартет у складі: Максима Діхтяра, Софії Домбровської, Марії Петрович та Марії Бродовської отримав першу премію за виконання твору Оксани Герасименко «Весняні дзвіночки». Окрім квартету, підопічні викладача класу бандури Л.П. Головань мали також два сольних виступи. М. Діхтяр майстерно відтворив композицію Григорія Китастого «Гомін степів». Результат – перша премія. А Домбровська С. в номінації бандура вокальна здобула другу премію за пісню  Наталії  Май  «Я українка».

Плідним виявився початок нового навчального року для наших юних музикантів-струнників. Втомлені, але задоволені, діти повернулися зі столиці з дипломами та медалями. Натхненні здобутками, вони візьмуться за нові твори. Адже попереду буде ще чимало різних конкурсів і фестивалів, де вихованці Радомишльської музичної школи заслужено підтверджуватимуть високе реноме своєї альма-матер.

                                                        Руслан  Литвиненко

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних