Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Інтелектуальні канікули школярів

Дата: 01.11.2018 09:15
Кількість переглядів: 549

Багато хто з дорослих полюбляє схилитись над кругленькими фігурками розташованими на клітинковій дошці. Поміркувати, заставити опонента понервувати над ходом. Настільна гра, яка розвиває розумові здібності людини, логічне мислення і підвищує культурний рівень. Це гра –шашки.

Всілякі дослідження вчених показали, що історія шашок оповита безліччю таємниць і загадок, але цілком ясний той факт, що ігри, подібні шашковий, існували ще в 1600 році до нашої ери в Стародавньому Єгипті і з тих пір ця гра піддавалася різним істотним змінам, аж до 12 століття і далі … Тому вона манить і молодших гравців до себе своєю загадковістю.

Доведено, що заняття шашками зміцнює пам’ять дітей, розвиває їх аналітичні здібності й уяву, допомагає вдосконалювати такі риси характеру, як організованість, цілеспрямованість, об’єктивність. Захопившись цією грою, маленький непосидько стає терплячим, бешкетник – витриманим. Шахи навчають бути дуже уважним і зібраним. Дитина вчиться вигравати, а також програвати. Таких маленьких шашкістів ми застали за грою в приміщенні міського будинку культури (колишній кінотеатр ім. Т.Г. Шевченка) де вони весело та з користю проводять свої шкільні канікули. Допомагає опонувати цю гру, тренер  ДЮСШ В. Кульчицький.

Наші маленькі шашкісти беруть участь як в районних, так і в обласних та всеукраїнських змаганнях та отримують почесні нагороди.

А незабаром вони зможуть проводити свої тренування в новому осучасненому приміщені спортивного комплексу «Динамо».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних