Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

На 10 сесії Радомишльської міської ради депутати звернулись до офіційного Києва не підвищувати ціну на газ для населення і не тільки…

Дата: 30.10.2018 16:46
Кількість переглядів: 527

Фото без опису для того, щоб захистити найбільш вразливі верстви населення.

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 19 жовтня цього року прийняв рішення про підвищення цін на газ для населення на 23,5% з 1-го листопада 2018 року у рамках виконання зобов’язань,  взятих Україною перед Міжнародним валютним фондом.

Тому, депутати звернулися до керівництва держави з вимогою не підвищувати ціну на газ для населення, а також внести зміни до Закону України «Про ринок  електричної енергії». Відповідні рішення прийняли у ході 10 сесії міської ради 25 жовтня та адресували їх Президенту України, Кабінету Міністрів України та народному депутату України П. Дзюблику, за що проголосували одностайно.

    “Усвідомлюємо, що це рішення продиктоване умовами співпраці з МВФ та необхідністю розраховуватися за кредитними зобов’язаннями, взятими попередніми урядами. Зокрема, в період з 2005 по 2017 рік державний борг України  зріс на 46 млрд. доларів...

    Україна здатна видобувати понад 20 млрд кубометрів газу. У той час населення України споживає 17 млрд кубометрів.

    Водночас враховуючи соціальне  напруження  та негативні наслідки, до  яких може призвести  підвищення цін на газ, ми депутати міської ради звертаємося до Президента України, Кабінету Міністрів України із вимогою захистити найбільш вразливі верстви населення шляхом розширення програми субсидій та забезпечення доступності та належної якості житлово-комунальних послуг для споживачів та вжити заходів щодо скасування Постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 року», - йдеться в зверненні.

         Крім цього депутат Радомишльської міської ради розглянули ряд важливих питань, які стосуються розвитку та життєдіяльності об’єднаної громади. А також низку земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних