Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в Радомишльському професійному ліцеї

Дата: 25.10.2018 08:31
Кількість переглядів: 552

З метою підвищення рівня обізнаності населення у сфері безпеки життєдіяльності, попередження виникнення надзвичайних подій, роз’яснення правильних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, а також популяризації професії рятувальника, формування активної життєвої позиції підростаючого покоління 23 жовтня 2018 року на базі Радомишльського професійного ліцею проводилась акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти!».

Головним завданням акції стало ознайомлення учнів та дорослих з основним правилам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпечної життєдіяльності населення.

Захід  став для молоді цікавим наглядним уроком, на якому вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і  зрозуміли, якими важливим є правила безпеки життєдіяльності та заходи безпеки у повсякденному житті.

Під час цієї пізнавальної акції  учням продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території району та про причини їх виникнення. Також учні могли відчути себе у ролі справжніх рятувальників, примірявши захисні костюми, бойовий одяг та каски пожежних. Учасники мали змогу погасити умовну пожежу з допомогою вогнегасника. Працівники пожежно-рятувальної служби звернули  особливу увагу присутніх на  важливість дотримання основних правил безпечної поведінки у побуті, також діти дізналися, як правильно діяти у разі знаходження вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів, щоб не трапилося непоправне.

Рятувальники  розповіли, як правильно викликати Службу порятунку, які є номери телефонів екстрених служб, що робити у разі виявлення загоряння і як поводитися при знаходженні вибухонебезпечного предмета. Молодь брала активну участь в опитуванні.

 Ця зустріч справила велике враження на учнів та вчителів ліцею, адже заходи у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» – це дуже важлива та переконлива  форма  навчання,  коли на конкретних прикладах  не тільки пояснюються такі прості, але важливі правила безпечної поведінки, а й зав’язується цікаве спілкування і діти вчаться відповідально ставитися до свого життя і життя своїх рідних і близьких.

 Ці враження і емоції назавжди залишаться в пам'яті і дітей, і організаторів акції. Вони не тільки дарують дітям свято, але, перш за все, виробляють в них необхідні знання та навички поводження під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій.

 

Повідомила: провідний інспектор Радомишльського РС

лейтенант служби цивільного захисту Гончаренко Я. В.

 


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних