Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

АНОНС ЗАХОДІВ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БОРОТЬБИ З ПОЛІОМІЄЛІТОМ 24 жовтня у м. Житомир

Дата: 24.10.2018 15:49
Кількість переглядів: 876

              Фото без опису                              Фото без опису          Фото без опису

 

Дата проведення: 24-го жовтня 2018 року

Час проведення: 12.00 – 16:00

Місце проведення:  Кінотеатр ім. Івана Франка

 

Фото без описуЩороку 24 жовтня  відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Дата події була приурочена до дня народження Джонаса Солка – американського епідеміолога та вірусолога, що протягом 1952–1955 років розробив інактивовану вакцину  проти поліомієліту. Ця подія має на меті привернути увагу світової спільноти до страшного захворювання і його наслідків, можливості профілактики шляхом обов’язкового щеплення та всесвітньої кампанії боротьби з поліомієлітом End Polio Now (https://www.endpolio.org/). Повне викорінення поліо в світі – надзвичайно амбітне завдання. Застосування вакцинації проти поліомієліту призвело до створення в 1988 році Глобальної Ініціативи з Ліквідації Поліомієліту, з моменту створення якої, число нових випадків захворювання зменшилась більш ніж на 99%.

Звернення та заклик Президента Ротарі Інтернешнл Баррі Рассіна щодо відзначенняВсесвітнього Дня Поліо 2018 -https://youtu.be/Cn7qqK64Mh0

Тема запобігання поліомієліту є актуальною для України, оскільки наша країна досі залишається в переліку країн, де зберігається ризик спалаху поліо через низький рівень охоплення щепленнями. З іншого боку, існує проблема дефіциту вакцин та негативного ставлення багатьох батьків до вакцинації.

Виходячи з українських реалій, ми закликаємо усіх, кому небайдужа безпека наших дітей і суспільства в цілому долучитися до відзначення Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом, щоб сприяти вирішенню проблем з доступністю вакцини та роз’ясненню батькам важливості профілактичних щеплень від поліо.

Ми готуємо інформаційно-розважальну локацію з переглядом фільму віртуальної реальності у форматі 3Д «Місто майбутнього. Для маленьких гостей та їх батьків ми підготували подарунки. Крім того, у місті та області протягом усього місяця наша команда проводить інформаційно-освітні проекти як для батьків,  так і для медичної спільноти. Розклад та іншу інформацію заходів подано на сторінці Житомирського осередку ГО «Батьки за вакцинацію» www.facebook.com/bzv.zt

Ініціатор проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби з поліо в Україні – Ротарі в Україні (http://www.rotary.org.ua/) – партнер ГО «Батьки за вакцинацію» (https://bzv.org.ua/) за підтримки  Житомирської міської ради та Департаменту охорони здоров’я Житомирської області (в межах меморандуму про співпрацю)

 

Довідкова інформація:

 

Rotary International, EndPolioNow та Polio Plus

 

Фото без описуГоловною гуманітарною програмою Ротарі є END POLIO NOW (Фонд Polio Plus), метою якої є остаточне викорінення поліомієліту у світі. З початку роботи всесвітньої ініціативи Ротарі та партнерів (ВООЗ, ЮНІСЕФ, Фонд Білла і Мелінди Гейтс та CDC Центр по контролю и профілактиці захворювань США)  GLOBAL POLIO ERADICATION INITIATIVE, з 1985 року, поліомієліт був викорінений практично у всьому світі завдяки всеосяжній вакцинації дітей. Завдяки зусиллям Ротарійців та їхніх партнерів хвороба, яка ще 50-100 років тому вбивала або залишала інвалідами сотні тисяч дітей, на сьогодні викорінена на 99,9% і зовсім скоро зникне зовсім.

Своїм успіхом програма по боротьбі з поліомієлітом завдячує мільйонам небайдужих людей по всьому світу, які жертвували свій час, кошти, інтелектуальні та інші ресурси на цю справу.

 

                                                          Сайти:

 

Відео:

 

Rotary International

 

Фото без опису

Ротарі – це міжнародна організація, що об'єднує Ротарі клуби та ротарійців по всьому світу. Це мережа добровольців, представників різних професій, які об'єдналися заради позитивних змін в суспільстві та світі.

Протягом понад 110 років (заснування 23 лютого 1905 року) ротарійці в різних країнах світу безкорисливо віддають частину свого часу, доходів, організаційних здібностей і сил іншим людям і, завдяки цьому, духовно збагачуються самі, зав'язують цікаві і корисні знайомства.

Сьогодні Ротарі  - це понад 1,2 млн. однодумців (ротарійців) з більш ніж 35 тис. Ротарі Клубів, у більш ніж 200 країнах світу (включаючи Україну), об'єднаних девізом "Служіння понад власне "Я".

Проекти, що реалізують ротарійці по всьому світу, є різноплановими: сприяння миру, боротьба з захворюваннями, захист материнства та дитинства, забезпечення населення чистою питною водою, підтримка освіти та розвиток місцевої економіки. Детальніше про діяльність Ротарі можна дізнатися на офіційному сайті rotary.org.

 

Статті:

Відео:

Ротарі в Україні

Фото без описуРух Ротарі в сучасній Україні існує вже 25 років. Зараз в Україні працює 51 Ротарі клуб, що об'єднує близько 800 осіб - Ротарійців. Більшість проектів українських Ротарійців пов'язані з напрямком медицини та охорони здоров'я. Іншими популярними напрямками є соціальний (допомога дітям-сиротам, людям з інвалідністю, малозабезпеченим, престарілим), освітній, культурний та екологічний

За часи незалежності Ротарі в Україні реалізували благочинних проектів на загальну суму більш ніж $25 млн. Це проекти, спрямовані на допомогу лікарням, покращення благоустрою, розвиток дітей та молоді, підтримка постраждалих внаслідок АТО, захист українців від вакцино-керованих інфекційних хвороб, збереження інтелектуально-культурної спадщини України та багато інших.

Фото без описуФото без опису

Будьте частиною змін, які втілює Ротарі.

Поділіться вашою пристрастю, вашим баченням та вашими цілями з Ротарі.

 Приєднайтесь до Ротарі сьогодні http://rotary.org.ua/pryiednatys

 

 

Статті:

 

 

 

 

 

Поліомієліт в Україні та кампанія Стоп Поліо Україна

 

Фото без описуСТОП ПОЛІО Україна – національна ініціатива Ротарі в Україні щодо подолання спалаху поліомієліту в Україні у 2015 році, який стався в наслідок критично низького рівня імунізації населення України. Кінцева мета – підвищення та підтримка рівня рутинної імунізації від поліомієліту та інших критичних хворіб до цивілізованого світового рівня (95-98%).

СТОП ПОЛІО Україна – національна ініціатива (кампанія) Ротарі в Україні (Громадська Спілка "Об'єднання Ротарі клубів України») щодо підвищення обізнаності, соціальної відповідальності та суспільної мотивації населення України стосовно хвороби поліомієліт та необхідності проведення національної кампанії з імунізації в Україні.

Цілі кампанії:

-     Підвищення обізнаності населення України щодо поліомієліту та необхідності імунізації від нього (спростування міфів щодо вакцинації та її наслідків, створення позитивного іміджу та інформаційно-соціального резонансу, суспільної мобілізації населення).

-     Інформування населення України щодо порядку проведення, етапів та складових кампанії з масової додаткової (турової) вакцинації в Україні.

-     Моніторинг та громадський незалежний контроль кампанії МОЗ України з масової імунізації у зв’язку зі спалахом поліомієліту в Україні.

 

Сайт:

Відео:

 

Громадська організація «Батьки за вакцинацію»

 

Фото без описуГоловною метою Організації є попередження інфекційних хвороб через забезпечення загальної доступності імунізації.                                     Основними напрямками діяльності Організації є:

  • надання достовірної інформації громадянам України щодо вакцинації;
  • проведення просвітницької та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків щодо важливості і необхідності вакцинації;
  • посилення національних програм планової імунізації для досягнення цільових показників щодо охоплення вакцинацією;
  • підготовка і внесення до органу державної влади України, відповідального за проведення політики у сфері охорони здоров’я, пропозицій щодо планів закупівлі та створення необхідних запасів вакцин у країні, забезпечення наявності і доступності вакцин для всіх громадян України;
  • розвиток спроможності системи охорони здоров’я України щодо проведення програм вакцинації;
  • протидія корупції, в тому числі у сфері охорони здоров’я;
  • створення і підтримка освітньої платформи в мережі Інтернет для членів організації щодо вакцинації та здоров’я дитини;
  • сприяння проведенню наукових розробок і досліджень у сфері імунізації.

 За час існування наша організація ініціювала та провела декілька сотень просвітницьких заходів та зустрічей на тему вакцинації для батьків, медичних працівників, студентів медичних спеціальностей, а також для дітей, які мають змалку розуміти важливість щеплень.

Провівши ряд зустрічей в різних містах України на тему вакцинації, залучивши кращих фахівців в цій області, ми переконалися в тому, що крім корисних зустрічей, батькам необхідна пам’ятка – настільний довідник з достовірною і найактуальнішою інформацією щодо вакцин. Саме тому ГО «Батьки за вакцинацію» ініціювала видання довідника для батьків та медичних працівників «Відповіді на складні запитання батьків про вакцинацію» – його та інші друковані матеріали на тему вакцинації, видані нами, безкоштовно отримало вже багато батьків та медиків з усіх куточків України.

У 2017 та 2018 році ми провели Український тиждень імунізації на підтримку Всесвітнього тижня імунізації, ініційованого ВООЗ, і проводитимемо його знову в квітні 2019 року.

Важливим кроком до зміни ставлення суспільства до теми профілактичних щеплень стали два тренінги для Агентів змін з вакцинації –  батьків, медиків, журналістів, керівників громадських об’єднань, які розуміють важливість вакцинації та готові змінювати ставлення населення до цієї важливої теми. Нині Агенти змін з вакцинації активно проводять заходи у своїх регіонах.

Активна просвітницька робота ведеться й в мережі Інтернет – у створеній нами спільноті батьки можуть отримувати об’єктивну інформацію з питань вакцинопрофілактики безпосередньо від фахівців – прихильників доказової медицини.

 

Звертаємо вашу увагу на те, що ГО «Батьки за вакцинацію» у своїй діяльності

не має конфлікту інтересів та зв’язків з фармацевтичною індустрією

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних