Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Проведення конкурсу бізнес-проектів

Дата: 02.10.2018 14:49
Кількість переглядів: 589

Фото без описуПорядок часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації бізнес-проектів

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає умови та механізм надання фінансової підтримки суб'єктам малого і середнього підприємництва в рамках заходів Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік, (далі – Програма), шляхом часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, що надаються банківськими установами на реалізацію бізнес-проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва (далі – Компенсація).

1.2. Компенсація, відповідно до цього Порядку, надається суб’єктам малого і середнього підприємництва, які відповідають критеріям, встановленим частиною 3 статті 55 Господарського кодексу України (далі – суб’єкти підприємництва).

1.3. Головним розпорядником коштів обласного бюджету на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються банківськими установами на реалізацію бізнес-проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва в рамках Програми, є департамент агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації, (далі – Головний розпорядник).

1.4. Компенсація надається на конкурсних засадах протягом дії Програми в межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на відповідний бюджетний рік. Граничний строк компенсації становить не більше трьох років користування кредитом, що надається банківською установою.

1.5 Розмір кредиту, за яким здійснюється часткове відшкодування відсоткових ставок для одного суб’єкта підприємництва не обмежується.

1.6. У разі якщо розмір кредиту не перевищує 1,5 млн грн, розмір компенсації дорівнює розміру облікової ставки НБУ, яка діє на дату укладення кредитного договору.

1.7. При розрахунку банком суми компенсації, застосовується порядок погашення кредиту, за яким сума отриманого кредиту (тіло кредиту) розбивається на частини і виплачується позичальником кожного місяця разом з відсотками, які нараховуються щомісячно на залишок тіла кредиту. У разі якщо розмір кредиту, отриманого суб’єктом підприємництва, становить понад 1,5 млн грн, щомісячний розмір компенсації формується шляхом ділення 400 тис грн на кількість місяців користування кредитом, яка не може перевищувати 36 місяців (у тому числі не повних). У випадку, якщо розрахована банком місячна сума відсотків по кредиту є нижчою, ніж щомісячний розмір компенсації, то відшкодування відсотків відбувається на рівні місячної суми відсотків по кредиту за рахунок коштів обласного бюджету. Остаточне рішення відносно щомісячного розміру компенсації приймається комісією.

1.8. Компенсацію не може бути спрямовано на погашення будь-яких штрафних санкцій та/або пені за користування кредитами банківських установ, інших штрафних санкцій.

2. Право на одержання Компенсації

Право на одержання Компенсації мають суб’єкти підприємництва, які:

2.1. Зареєстровані на території Житомирської області.

2.2. Не мають заборгованості перед державним і місцевими бюджетами зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

2.3. Реалізують бізнес – проекти, спрямовані на створення нових робочих місць.

2.4. Працюють у межах видів діяльності, згідно з КВЕД 2010, що підпадають під перелік усіх груп секції С «Переробна промисловість» (крім розділу 12 «Виробництво тютюнових виробів» та підрозділів 11.01 «Дистиляція, ректифікація та змішування алкогольних напоїв», 11.02 «Виробництво виноградних вин», 11.03 «Виробництво сидру та інших плодово-ягідних вин», 11.04 «Виробництво інших недистильованих напоїв із зброджувальних продуктів», 11.05 «Виробництво пива», 11.06 «Виробництво солоду» розділу 11 «Виробництво напоїв») та під перелік усіх груп секції А «Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство» (крім групи 01.7 «Мисливство, відловлювання тварин і надання пов’язаних із ними послуг») та отримали кредити на розвиток підприємницької діяльності.

Завантажити повний текст документа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних