Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Перший обласний фестиваль «Червона калина»

Дата: 18.09.2018 17:20
Кількість переглядів: 940

     15 вересня  в Ставецькому старостинському окрузі Радомишльської ОТГ вперше відбувся  Житомирський обласний фестиваль патріотичної пісні «Червона калина». Організаторами та засновниками  стали Житомирський обласний центр народної творчості, управління культури Житомирської обласної державної адміністрації та Радомишльська міська рада.

Фестиваль спрямований на уславлення традицій українського народу;  патріотичного виховання молоді на кращих зразках народної творчості; вивчення історії українського визвольного руху, українського козацтва.

Перший фестиваль «Червона калина» присвячений 100-річчю відновлення української державності  пройшов в теплій і дружній атмосфері: гості свята мали змогу милуватись прекрасними виробами народних ремесел, які були розміщені на імпровізованій алеї майстрів;  присутніх частували козацьким кулішем та стравами національної кухні; люди змогли побачити захоплююче видовище – батально-історичне дійство, реконструкція епізоду  визвольних змагань 1917-1921 років на Житомирщині; була представлена виставка раритетів революційного періоду з колекції «Музею родини Шереметьєвих»; всіх зачаровували пісенно-патріотичні виступи художніх народних колективів.

З привітальним словом до учасників фестивалю звернувся  Радомишльський міський голова В.Р. Тетерський, який відмітив, що проведення  таких заходів необхідні суспільству як своєрідний меседж про єдність та мужність рідного народу  в прагненні до свободи та незалежності. Також присутніх вітали голова Радомишльської районної ради О.Л. Потієнко та в.о. старости Ставецького  старостинського округу В.М. Волинець.

На патріотичний фест завітали учасники з різних куточків нашої області: Житомира, Малина, Андрушівки, Коростишева, Черняхова, Вишевицької ОТГ та 28 яскравих представників Радомишля й Радомишльської ОТГ; дорослі та дитячі колективи.

Організацію фестивалю здійснював відділ культури Радомишльської міської ради, краєзнавчий музей та міський Будинок культури.

Слова вдячності від організаторів, учасників та присутніх фестивалю лунали на адресу відомого українського мецената О.Шереметьєва, в.о. старости с. Ставки В.Волинця, які  надали всебічну підтримку для проведення цього заходу. Вагома допомога надана відділом освіти Радомишльської міської ради та підпорядкованими закладами: Ставецькою ЗОШ та ДНЗ «Джерельце», СЮТ, Радомишльською ЗОШ №5.

Тому, висловлюємо подяку громаді Радомишльської ОТГ та села Ставки та всім, хто долучився до організації та проведення першого патріотичного фестивалю «Червона калина».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних