Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Українські пенсіонери , які мають мінімальну пенсію, з липня отримуватимуть більше, завдяки підвищенню прожиткового мінімуму яке передбачене законом про держбюджет на 2018 рік.

Дата: 09.07.2018 08:25
Кількість переглядів: 567

Фото без описуПідвищення пенсії отримають особи , які досягли  пенсійного віку, але не мають достатньо  страхового стажу  для  отримання мінімальної  пенсії. Такі українці  отримують соціальну пенсію на рівні  прожиткового  мінімуму  для осіб , які втратили  працездатність . На сьогодні він становить 1373грн. З наступного місяця їм нараховуватимуть  по 1435грн.

   Також на підвищення  можуть розраховувати  пенсіонери , чия  пенсія за українськими мірками вважається  великою  і становить  понад 10 мінімальних мінімумів. Ті , хто заробив собі на старість понад 10 мінімальних пенсій  зараз отримують не більше 13730грн,навіть якщо розрахована  пенсія  у них  набагато більше , але з 1 липня їм почнуть  платити не більше  14350грн.

Для тих, хто заробив  пенсію вище 1435 грн, але нижче 13730грн, нічого не зміниться, за винятком тих, хто отримує надбавки  до пенсії у відсотках від прожиткового мінімуму. Наприклад :

  • учасники бойових дій отримують доплату  до пенсії в розмірі 25%прожиткового мінімуму, що зараз  становить 343грн, а з липня  доплата  становитиме 358грн(+15грн)
  • особи , які мають статус почесного донора України , що дає право  на отримання  надбавки  до пенсії  у розмірі 10 % від прожиткового мінімуму (розмір надбавки  підвищиться  зі 170 до 177,7грн.)

 

 Наступне  підвищення  планується  в грудні 2018 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних